Cemil Çiçek: Yayın yasağında parmağım yoktur

Cemil Çiçek: Yayın yasağında parmağım yoktur
26 Kasım 2014 16:58

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, çok tartışılan yolsuzluğu soruşturma komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağı hakkında kendi başvurusunun söz konusu olmadığını söyledi. Çiçek, “Mahkemeye yaptığım herhangi bir başvuru yoktur” ifadesini kullandı.

 

 

Çiçek, kendisine ‘yasakçı’ yakıştırmasında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifadesi son derece yakışıksız ve yalandır. CHP içerisinde çok değerli hukukçular bulunmaktadır. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu konuda mahkemeye nasıl başvuru yapılabileceğini onlardan öğrenebilir ve Ana muhalefet Partisi Başkanı olarak açıklama yapıp TBMM Başkanını zan altında bırakmadan önce gerekli inceleme ve bilgilendirmeyi yapabilirdi. Sayın Kılıçdaroğlu yaptığı bu açıklamayla TBMM Başkanı ve TBMM Başkanlığına karşı saygısız bir tavır sergilemiştir” dedi.

 

 

Yayın yasağı başvurusunu TBMM Soruşturma Komisyonu yapmıştı. AA’nın geçtiği haberde “TBMM Başkanlığı 9-8 ESAS Numaralı Soruşturma Komisyonu’nun” ifadesini yanlış kullanması sonucunda böyle bir karışıklık çıkmıştı.