Cemevinde çay içmediler, el sıkmadılar iddiası: Müftü ‘Çay kaçak olduğu için’ dedi

Cemevinde çay içmediler, el sıkmadılar iddiası: Müftü ‘Çay kaçak olduğu için’ dedi
8 Şubat 2020 10:20

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde kaymakam tarafından cemevinde düzenlenen toplantıya katılan görevlilerin Alevi vatandaşların elini sıkmadığı ve ikram ettikleri çayı içmediği öne sürüldü. Yavuzeli İlçesi Müftüsü Halil Bilik ise “Çay, kaçak çay olduğu için içmemişler” dedi.

 

 
Yavuzeli İlçesine bağlı Sarılar Köyü Cemevi’nde kaymakamlık tarafından ‘Bilinçli Toplum Aydınlık Yarınlar Projesi’ başlığıyla toplantı düzenlendi. Yavuzeli Kaymakamı Ramazan Taşkın, Yavuzeli İlçesi Müftüsü Halil Bilik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç’ın da katıldığı toplantıda kadın görevlilerin erkeklerle tokalaşmaması gerginliğe yol açtı.

Hüseyin Badem isimli vatandaş, “Buraya gelen misafirlerimizin başımızın üstünde yeri var. Ancak misafirlerimiz dostça uzattığımız elimizi boşta bırakıyor. İkram ettiğimiz çaylarımızı bile içmiyor” diye tepki gösterince tartışma çıktı. Bu gelişme üzerine duruma müdahale eden Kaymakam Taşkın, görevlilerin yardımcı olabilmek için geldiklerini söyleyip gerginliği yatıştırmaya çalıştı.

Oda Tv’den Fethi Yıldız’ın haberine göre; Gaziantep Çepniler Derneği Yöneticisi Hüseyin Keskin, “Müftü Bey konuştu. Konuşmasının büyük bölümü Arapçaydı, anlamadım. Verilen çayı kadın arkadaşlar içmedi. Bir Cem Evi’nde bunun yapılması doğru değil…. Özellikle bu müftü üç kez Sarılar Köyü’ne giderse, dördüncüye cami yaptırır. Müftü bey Kuran’ı Kerim’den, İslamiyet’ten, Müslümanlıktan bahsetti. Alevilik’le ilgili hiçbir kelime konuşmadı. Sadece ‘Biz kardeşiz’ dediler. Aleviliği hiç dile getirmediler” dedi.

 

 

MÜFTÜ HALİL BİLİK: ÇAY KAÇAKTI

 
İddialara yanıt veren Müftü Halil Bilik de, “Kadınlardan biri psikolog, bir tanesi de sağlık personeli. Hiçbirinin Müftülük ile ilgisi yok. Bayan psikologumuz konuşuyordu. Konuşması bitince çay çok soğumuş oldu. ‘Bayanlar Alevi köyü olduğu için çay içmiyor’ gibi bir şey yok. Çay, kaçak çay olduğu için içmemişler yani” şeklinde konuştu. Müftü Bilik “el sıkmama” iddiası için de, “El sıkmama gibi bir durum da yok. Birkaç kişi el uzatmadı. Ancak el uzatanlara, ben gözlerimle gördüm, bayan arkadaşlar da el uzattı” dedi.