Cemal Canpolat:  “Yüz kere bin kere milyon kere Mustafa Kemal’in askeriyim, bununla da onur duyuyorum

Cemal Canpolat: “Yüz kere bin kere milyon kere Mustafa Kemal’in askeriyim, bununla da onur duyuyorum
13 Ocak 2018 19:40

CHP İstanbul İl Örgütü, 36. Olağan Kongresi gerçekleştiriliyor. İl Başkanı ve aynı zamanda İl Başkan Adayı Cemal Canpolat, delegelere ve partililere seslendi.

 

 

 

Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılan kongrede yeniden aday olan Cemal Canpolat aday olma kararını ilçe başkanlarının ve delegelerin isteği üzerine aldığını belirtti.İşte Canpolat’ın konuşmasından satırbaşları:

 

 

Değerli arkadaşlar  Enis Berberoğlu ve yaklaşık 6 milyon oy alan başka bir partinin ve belediye başkanlarınında tutuklu olduğu bir ülkede hak hukuk adalet talebimizi yeniliyorum.

 

 

Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurduğu anlayışı yaşatacağız. Atatürk’ünde söylediği gibi CHP kimsesizlerin babasıdır. Başta İstanbul olmak üzere 81 ilde oylarımızı yüzde 50’lere çıkarmak için adayım.

Bağdat’ta Suriye’de sahipsiz çocukların ziyaretine gittik. Kürt Türk Nusayri diye birbirlerine kurşun sıkanları gördük.

 

 

Şimdi birbirimize sarılma vaktidir. Bu ülkede bizleri ayrıştırmak isteyenlere karşı duracağız. Bir olacağız. 19 Mayıs Mustafa Kemal’in gençliğe sunduğu bayramdır. İstanbul’dan 5 bin genci Yoğurtçu Parkında Genel Başkanımızla buluşturduk.12 bin partilimize eğitim verdik.

Sandıklarda 200 bin arkadaşımız görev aldı. Onlara teşekkürlerimi borç bilirim.Anketlerde yandaş medya İstanbul’u yüzde 35’le başlattığında ben genel başkanımı arayıp yüzde 52 oy alacağımızı söyledim. Tüm örgütüme partime bu noktada minnettarım.
958 mahallede komiteler kurduk. Bu komiteler sayesinde referandumda Hayır oyu çıktı. İstanbul’a AKP’yi dar ettik dar edeceğiz. Biz Anadolu’dan dişimizle tırnağımızla mücadele ederek buralara geldik. Biz el bebek gül bebek bugünlere gelmedik. Saraylardan, polis koridorlarından değil; işkence tezgahlarından geldik.

 

 

Tek seferde 18 İlçe Başkanını görevden alanlar burada demokrasi dersi veremezler. Önce dönüp geçmişlerine baksınlar.

Ben 2 yıl boyunca partimden ihraç edildim. Ama ihraç edildiğim süreçte de partim içi çalışmaya devam ettim. Genel Başkanımızın önüne mermi atıldığında kaçtılar. Ama biz orada yumruk yumruğa dövüştük.

 

 

Tek seferde 18 İlçe Başkanını görevden alanlar burada demokrasi dersi veremezler. Önce dönüp geçmişlerine baksınlar.

Genel Başkanımıza lafla sahip çıkmak olmaz. İki gerici gücün çatışmasından demokrasi çıkmaz dedik. Taksim’e 30 bin kişi gelmez diyenler mahcup oldu. 1 buçuk milyon insan geldi. Genel Başkanım 15 maddelik demokrasi bildirisini okudu. Genel Başkanın arkasında durmak böyle olur. Dersim’den yetişen, yokluktan gelip Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında durmak onurumuzdur

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük yürüyüşününü gerçekleştirdi. İçerideki ve dışarıdakilerin hakkını savunmak için Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. Hak için hukuk için adalet için. Her türlü gericiliğe baş kaldıran herkese saygılarımı sunuyorum.

Bu ülkede çağdaş Atatürkçü laik askerleri içeri attılar. AKP, darbe ortaklarıyla 16 yıldır bu ülkeyi yönetiyordu. Atatürkçüleri içeri attılar. Ortaklarına ihale verdiler, kozmik odayı verdiler, ne zaman terör örgütü ilan ettiler? Bunların hesabını soracağız.