Cemaatçiler sınırdışı edilecek

Cemaatçiler sınırdışı edilecek
21 Nisan 2014 11:12

Gülen Cemaati’ne bir darbe de Azerbaycan’dan geldi. Vizesi biten 8 işadamı için sınırdışı edilme kararı alındı.

 

Cemaat’in yoğun olarak örgütlendiği Azerbaycan’da Gülen Cemaati’nin önde gelen adamları için sınırdışı edilme kararı çıkarıldı. Listede Kafkas Üniversitesi Rektörü Ahmed Sanıç’ın adı geçiyor.

 

Azerbaycan, Fethullah Gülen Cemaati’nin ülkedeki önde gelen mensuplarını sınırdışı etme kararı aldı. Azerbaycan’dan çıkarılacaklar arasında Cemaat’in kurumlarından “Çağ Öğretim” şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Enver Özeren, Kafkas Üniversitesi Rektörü Ahmed Sanıç ve Cemaat’in iş sektöründeki imamı olduğu öne sürülen Bahri Topuz ve 5 kişinin daha adı geçiyor. Aydınlık’tan Sezim Özadalı’nın haberine göre, Azerbaycan’da Cemaat’le yaklaşık 2 aydan bu yana yapılan mücadelede somut adımlar atılmaya başlandı. Cemaat kurumlarını yönetenlerin görevlerini son vermekle yetinmeyen Azerbaycan devleti, ülkede lider konumdaki Cemaat mensuplarını da sınır dışı etmeye hazırlandığı bildirildi. “Göç Dairesi vizesi” biten isimlerin ülkeden çıkarılacağı öğrenildi.

 

Öte yandan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Bakü ziyaretinde Azerbaycan’da faaliyette olan Cemaat mensuplarının isimleri verildi. Erdoğan’ın da bu kişilerin sınırdışı edilmesini istediği iddia edildi.

 

11 OKUL KAMULAŞTIRILDI

 

Azerbaycan hükümeti, 17 Aralık süreci sonrasında Gülen Cemaati’nin Azerbaycan’daki faaliyetlerini incelemeye almıştı. Mart ayı başında da Gülen Cemaati’nin eğitim kurumlarına yaptırım uygulanmaya başlanmıştı. Cemaat’e ait 11 okul ve 13 dershane ve Kafkas Üniversitesi Azerbaycan Petrol ve Gaz Şirketi ‘Socar’a bağlanmıştı. Bu arada Enver Özeren’in Fethullah Gülen’e yazdığı mektup da ortaya çıkmış ve Azerbaycan’da büyük etki yaratmıştı. Mektupta, Cemaat’in Azerbaycan’da birçok kamu kurumunda kadrolaştığı ve Azerbaycan üzerinde baskı kurulması istenmişti.