Cemaat bankası satılıyor

Cemaat bankası satılıyor
24 Mayıs 2016 11:37

Yönetim ve denetimi 29 Mayıs 2015 tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Asya Katılım Bankası (Bank Asya) 24 Haziran günü düzenlenecek ihale ile satılacak.

 

 

 

TMSF’nin Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanına göre, Bank Asya’nın yüzde 51 çoğunluğunun satılacağı ihaleye katılım için ön yeterlilik başvuruları 10 Haziran’a kadar, ihaleye katılım teklifleri de en geç 23 Haziran’a kadar verilmesi gerekiyor. Ön yeterliliği geçen isteklilerin ihaleye katılabilmek için 5 milyon dolar tutarında nakit teminat yatırmaları öngörülüyor.

 

 

İhale ilanına göre, Bank Asya’nın yüzde 51’ine karşılık gelen 183.6 milyon adet hisse için, hisse başına 70 kuruş muhammen bedel konuldu. Hisse başına belirlenen 0 kuruş bedel ile, Bank Asya’nın yüzde 51’lik çoğunluk hisselerine toplam 128 milyon 520 bin lira muhammen bedel belirlenmiş oldu.

 

 

TMSF ilanında, “İhale 24 Haziran 2016 günü, saat 10:00’da TMSF’nin Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe/İstanbul adresindeki, Asma Kat Konferans Salonu’nda yapılacak. İhale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak olup, katılımcı sayısına bağlı olarak açık artırma ya da pazarlık usulüyle devam edecek” denildi.

 

 

CEMAAT’E OPERASYON

 

 

Öte yandan Cemaat’e yönelik Mersin’de, 14 ili kapsayan operasyon kapsamında, aralarında Mersin Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Kaya’nında bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı, 42 kişi ise aranıyor.

 

 

ESKİ İSTİHBARAT MÜDÜRÜ ARANIYOR

 

 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, paralel devlet yapılanması iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, sabah karşı Mersin, İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep,Osmaniye, Kahramanmaraş, Nevşehir, Şanlıurfa, Elazığ, Kayseri, Antalya, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda aralarında Mersin Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya’nın da bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı, 42 kişi ise aranıyor. Arananlar arasında, benzer suçtan tutuksuz yargılanan Mersin eski istihbarat şube müdürlerinden Ali Çengelci’nin de bulunduğu öğrenildi. Ayrıca operasyon kapsamında, bazı özel okul, dershane ve derneklerde de arama yapıldı.

 

 

Odatv.com