CEM ADRİAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR, NERELİDİR?

CEM ADRİAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR, NERELİDİR?
12 Kasım 2019 08:36

Gerçek adı Cem Filiz olan Cem Adrian 1980 yılında Edirne’de dünyaya gelmiştir. Adrian sahne soyadını doğduğu ve büyüdüğü Edirne şehrinin antik çağlardaki isminden etkilenerek almıştır. Ortalama bir insandan 3 kat daha uzun ses tellerine ve 4,5 oktavlık ses genişliğine sahiptir.

 

 

Cem Adrian’ın müzik hayatındaki ilk adımını Fazıl Say’ın arkadaşı olan birine verdiği deneme kaydının Fazıl Say’a ulaşmasından sonra Bilkent Üniversitesi’ne girerek atmıştır. Daha sonrasında İstanbul’a gelen Cem Adrian, 2003 yılında “Mystika” adlı etnik müzik grubunda solist ve olarak sahne almıştır.

2004 yılının Ekim ayında Fazıl Say ile birlikte verdiği ilk konserin kayıtlarından oluşan “Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım” adlı albümünü çıkarmıştır.

2006 yılı sonundaki “Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti” albümünü yayınlamış ve bu albümün tanıtım projesi kapsamında birçok ilde konserler vermiştir2007 yılında ‘’Essentials (Seckiler 1)’’ albümünü yayınlamış ve bu albümle birlikte geniş bir dinleyici kitlesine sahip olmuştur.

2005 yılında Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım albümü ile çıktığı müzik yolunda bugüne kadar 10 albüm çıkarmıştır.

Cem Adrian, çocuk sesi, kadın sesi ve kalın erkek sesi ile birlikte birçok ses rengine sahip, iç sesleri’de ayrıca büyük bir ustalıkla müzik severlere ulaştırabilmektedir.  Sanatçının tüm albümlerini e şarkılarını indiryuklemp3.com adresinde bulabilirsiniz.

MÜZİK HAYATINA BAŞLANGICI

Etiler bir kafede fal bakarken, bir gün sürekli fal baktığı Fazıl Say’ın bir arkadaşına kendi bestelerinden doldurduğu bir demo’yu vermiştir. Fazıl Say bu kayıtları dinlemiş ve aynı gece Cem Adrian’ı aramıştır.

Arayanın Fazıl Say olduğunu müziğini dinledim yarın yemek yiyelim mi? dediğini ertesi gün buluştuklarını dile getirmiştir. Konu ile verdiği bir röportajda şunları söylemiştir; Say’ın kendisine bu sesle müzik eğitimi alman halinde bir dünya starı olabileceğini söylediğini seni Ankara’da bazı hocalara dinletmek istiyorum dediğini, 3. günde ise kendisini Ankara’da bulduğunu aktarmıştır.

FARKLI SESLER, FARKLI TONLAR

Bas, Tenor, Bariton, Soprano, Alto ve Konrtenor gibi birçok ses tonunu tek bir şarkıda kullanabilmektedir. Sesinde tuhaflık olduğunu söyleyip doktora gitmesi gerektiğini hatta doktor bile önerenlerin olduğunu söylüyor.

Sesinin tuhaf değil olağan üstü olduğunu ilk fark eden kişinin ise Fazıl Say olduğunu belirtiyor. Günümüz popüler şarkı ve türkülerinin yanı sıra geleneksek Halk Müziği eserlerinide büyük ustalıkla yorumluyor.

Halk ozanı Ali Kızıltuğ’a ait Sen Gel Diyorsun isimli türküyü seslendirmiş ve youtube kanalında bu türkü 116 milyondan fazla dinlenmiştir.

Kaynak : Kesintisiz Mp3 İndir – İndiryuklemp3.net