‘ÇED olumlu’ kararı mahkemece iptal

‘ÇED olumlu’ kararı mahkemece iptal
5 Mayıs 2016 15:36

Koza Altın İşletmeleri AŞ’ye ait Himmetdede işletmesinin ‘ÇED Olumlu Kararı’, Kayseri 2’nci İdare Mahkemesi’nce iptal edildi. Karar, şirketin Himmetdede işletmesindeki yetkililerine tebliğ edildi.

 

 

 

 

 

Halen yurt dışında bulunan ve FETÖ-PYD terör örgütü soruşturmasında aranan Akın İpek’e ait Koza Altın İşletmeleri AŞ’nin Kayseri’nin Kocasinan ilçesi sınırlarındaki Himmetdede beldesindeki işletmesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 15 Mart 2012 tarih ve 2456 sayılı ‘ÇED Olumlu Kararı’, Kayseri 2’nci İdare Mahkemesi’nin kararı ile iptal edildi. Mahkeme kararı bu gelişmelerin ardından ilgili şirkete tebliğ edildi.

 

İPTALİN GEREKÇESİ YAKINDAKİ UN FABRİKASI

 

2016/400 sayılı ve 12 Nisan 2016 tarihli 11 sayfalık mahkeme kararında, Koza Altın İşletmeleri şirketinin 15 Mart 2012 tarih ve 2456 sayılı ÇED olumlu kararının hukuka aykırı olduğu belirtilerek, şikayetçi Erdemler Un fabrikasının harita üzerinde gizlendiği, siyanürle üretim yapılan tesisin un fabrikasının üretimini olumsuz etkilediği, yönetmeliklere aykırı olduğu dikkate alınarak iptal kararı verildiği ifade edildi.

 

 

Kaynak: Oktay ENSARİ/ KAYSERİ, (DHA)