Çayyolu’ndaki üç saatlik toplantıda Ankara İl Başkan adayı üzerinde uzlaşmaya varıldı mı?

Çayyolu’ndaki üç saatlik toplantıda Ankara İl Başkan adayı üzerinde uzlaşmaya varıldı mı?
14 Ocak 2020 12:38

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın çağrısı üzerine, 10 Ankara Milletvekili ile 4 Belediye Başkanı bir araya geldi. 3 saat süren toplantıda isim konusunda uzlaşmaya varıldı mı? Ankara’yı yeni dönemde kim yönetecek?

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın daveti üzerine, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ilçe belediye başkanları ile 10 Ankara Milletvekili Çayyolu’nda bulunan Kolyoz Balık Restaurantında bir araya geldi.

Saat 19:00’da başlayan ve 22:00’de sona eren toplantıda, Ankara İl Başkanlığı adayının belirlenmesi noktasında izlenecek yol haritası konusunda herkes eteğindeki taşı döktü.

 

 

İSİM GÜNDEME GELMEDİ
Toplantıda il başkanlığı için herhangi bir isim gündeme gelmedi. Söz alan belediye başkanları ve milletvekilleri isimden çok, ismin belirlenmesi noktasında izlenecek yol haritası konusunda görüşlerini dile getirmeyi tercih etti.

Birincisi toplantıda söz alan hemen herkes, Nisan ayında yapılması planlanan Büyük Kurultayın CHP’nin iktidara yürüyüş kurultayı olacağını belirterek, bu kurultay öncesi birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek davranışlardan kaçınalım, uyarısında bulundu.

 

FETHİ YAŞAR BİLGİ VERDİ
Toplantının davetini yapan Fethi Yaşar ise kendisinin Genel Başkan’ın görevlendirmesi üzerine bu işe soyunduğunu belirterek, “Aslında ben önce ilçe başkanlarının görüşünü almak istedim. Ancak Sayın Genel Başkan, önce milletvekili ve belediye başkanlarını topla, sonra ilçe başkanlarını toplarsın dedi. Bu toplantının ardından ilçe başkanlarımızla da buluşacağım. Onların da görüşlerini alacağım. Ardından da izlenimlerimi objektif bir şekilde Sayın Genel Başkan’a aktaracağım” bilgisini paylaştığı öğrenildi.

 

 

GENEL BAŞKAN BELİRLESİN
Toplantıda söz alan bazı milletvekilleri ise Ankara İl Başkanı’nın isminin belirlenmesi konusunda insiyatifin tamamen Genel Başkan’a bırakılması gerektiğini dile getirerek, “Burası Ankara, ne İzmir ne de İstanbul. Seçilecek il başkanı Genel Başkanın eli kulağı olacak. Hepimiz Genel Başkan’ın etrafında kenetlenelim, Genel Başkan ne diyorsa, hangi ismi tercih ediyorsa, onun etrafında kenetlenelim. İsim vermiyorsa o zaman örgütün tercihine güvenelim” önerisini dile getirdikleri öğrenildi.

 

 

ÖRGÜT KARAR VERSİN
Toplantıda söz alan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ise, il başkanlığı konusunda örgütlerin sesine kulak verilmesi gerektiğini belirterek, “Demokratik yarışın önünü açalım. Örgütümüze güvenelim ve bırakalım demokratik bir yarış sonucunda örgütümüz kendi il başkanını seçsin. Örgütümüzün ve delegelerin özgür iradesini zedeleyecek tavır ve davranışlardan kaçınmak lazım” teklifinde bulunduğu kaydedildi.

 

 

YARIŞA EVET KAVGAYA HAYIR
Bazı milletvekilleri ise, sonuçta il başkanının kongre salonunda çıkacağına belirterek, “Demokratik yarışa evet ama kavgaya asla izin verilmemeli. Parti iktidara doğru giderken bu tür görüntüler partimize zarar verir. Elbette yarış olması kongrelerin doğasında vardır. Önemli olan bu sürecin kavgasız gürültüsüz sona erdirilmesidir” uyarısında bulundu.

 

 

YAVAŞ’TAN DA UYUM UYARISI
Toplantıya katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, “Büyükşehir olarak, birlikte uyum içerisinde çalışacağımız bir arkadaşımızın il başkanı olması bizim arzumuzdur” ifadesini kullandığı öğrenildi.

 

 

KİMSE İSİM VERMEDİ
Toplantıda, sonuçta herkes tarif yaparken, isim vermekten kaçındı. En sonunda da belediye başkanları ve milletvekillerinin bundan sonra aylık olarak toplanmasına karar verildi.