Çaykur’dan kilosu 4 bin liraya çay

Çaykur’dan kilosu 4 bin liraya çay
4 Mart 2015 14:30

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, geçen sezon ilk kez alımına başlanan beyaz çayın üretiminin tamamlanarak “Beyaz İksir” adı altında 20 gramlık kutularda satışa sunulduğunu söyledi.

 

 

Sütlüoğlu, “İmparatorların çayı” olarak adlandırılan beyaz çayı, bugünden itibaren piyasaya arz ettiklerini dile getiren Sütlüoğlu, “Bugün itibarıyla satışa başladık. 800 bin dekara yakın alanda sezonda bin 531 kilogram tomurcuk yaprak elde ettik, 370 kilogram beyaz çay üretimi gerçekleştirdik. Çok değerli bir çay. Çayın imparatoru” dedi.

 

 

Sütlüoğlu, ÇAYKUR olarak böyle bir ürünü Türkiye’ye kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Üreticiler teşekkürü fazlasıyla hak ediyor. Beyaz çay çok zor koşullarda toplanıyor. Üreticilerimiz bu zorluğa göğüs germese bunu başaramazdık” dedi.

 

 

“SATIŞINI E-TİCARET İLE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

 

 

Beyaz çayla üreticilerin ek gelire sahip olduğuna dikkati çeken Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

 

 

“Beyaz çay 300 liradan alınıyor. Bu da üreticiye büyük katkı sağlıyor. Satışını ise e-ticaret metoduyla gerçekleştireceğiz. Bayilere vermeyeceğiz.

 

 

Böylece e-ticaret kanalı da devreye girmiş olacak. Alıcılar ÇAYKUR’un satış sitesinden isteyebilecek ve kargoyla evlerine kadar gidecek. Kargo dahil 20 gram ambalajla tüketiciye 80 liraya ulaşacak. ‘Beyaz İksir’ adıyla piyasaya sürüldü. Sadece Rize’de genel müdürlük binası yanında satış reyonunda özel olarak satış gerçekleştireceğiz.”