‘Çarşı’ davasında flaş gelişme!

‘Çarşı’ davasında flaş gelişme!
2 Nisan 2015 11:46

Gezi olaylarında ‘hükümeti devirmeye teşebbüs’ ile suçlanan taraftar grubu Çarşı’nın davası devam ederken, polislerden çarpıcı ifadeler geldi.

 

 

‘Çarşı davası’ olarak bilinen, Gezi olaylarında ‘hükümeti devirmeye teşebbüs’ ettikleri iddiasıyla suçlanan 35 sanığın yargılanmasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor.

 

 

Davada ilginç bir gelişme yaşandı. İddianamede şikayetçi olarak görülen polis memurları Çarşı Grubu’ndan şikayetçi olmadıklarını söylediler.

 

 

Hürriyet’ten Kenan Başaran’ın haberine göre; 16 Aralık’da gerçekleşen ilk duruşmaya Çarşı grubu büyük bir katılım yaparken bugünkü davaya Çağlayan Adliyesi’ndeki yas nedeniyle toplum bir katılım gerçekleştirmedi. Duruşmaya sadece sanıklar ve az sayıda izleyici geldi. Bu izleyiciler arasında Uluslararası Af Örgütü’nden Barbara Neppert ve Almanya’da futbol davalarında uzman 2 kadın avukat da bulunuyor.

 

 

Öte yandan Çağlayan Adliyesi’ne girişteki yoğun güvenlik önlemleri adliyenin girişinde uzun kuyruklara neden olunca sinirler gerildi. Zaman zaman yuhalama ve ıslık sesleriyle bu durumun protesto edildiği görüldü.

 

 

POLİSLER: ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ, ÇARŞI GRUBUNU GÖRMEDİK, ONLARLA ÇATIŞMADIK

 

 

Gezi Olayları’nın en ses getiren davalarından Çarşı Davası’nın 2. duruşmasında ilginç bir gelişme yaşanıyor. İddianamede şikayetçi olarak görülen 4 polis memuru şikayetçi olmadıklarını ve Emniyet’te ifadelerinin alınmadığını belirttiler. Polisler ayrıca Çarşı Gurubu’nu görmediklerini ve onlarla çatışmadıklarını da belirttiler. Olaylar sırasında yaralanan bir polis memuru da yaralanmasının sebebinin başka bir grupla yaşadığı çatışma olduğunu mahkemeye söyledi.