Canlı yayında itiraf: CHP sandığa gitmesin diye…

Canlı yayında itiraf: CHP sandığa gitmesin diye…
11 Ağustos 2014 23:38

Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos’tan önce açıklanan ve yüzde 58 oy alacağını iddia eden anketlerin PR çalışması olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını AKP’nin anketçisi itiraf etti.

 

 

CNN Türk’te yayınlanan ‘Tarafısz Bölge’ programında cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları masaya yatırılrken, AKP için kamuoyu araşştırmaları yapan Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar’dan şok bir itiraf geldi.

 

 

O RAKAMLAR ANKET SONUCU DEĞİL PR’DI

 

 

Sencar, Soli Özel’in Erdoğan’ın aldığı yüzde 51.8’lik oy oranının kendisinde bir hayal kırıklığı yarattığı iddiası üzerine “Başbakan yüzde 50 civarı bir oy alacağını başından beri biliyordu. Kendisine sunulan anketler bu yöndeydi. Ancak açıklanan o yüzde 58 gibi rakamlar anket sonuçları değil PR (halkla ilişkiler) çalışmasıydı” dedi.

 

 

PLAJDAKİ SEÇMEN TATİLE GİTMESİN DİYE

 

 

Özer Sencar, anket rakamlarının bu şekilde çarpıtılmasının nedenini de çok çarpıcı sözlerle dile getirdi: “Tatildeki seçmenlerin ‘bu iş zaten bitti, sandığa gitmene gerek yok’ şeklinde düşünmesini sağlamak içind!”

 

 

METROPOLL YÜZDE 49.7 DEMİŞTİ

 

 

Özer Sencar’ın başında olduğu Metropoll, cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili anketinde Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49,7, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yüzde 41,4, Selahattin Demirtaş’ın ise yüzde 8.9 oy oranına sahip olduğunu açıklamıştı.

 

 

ANKETLER NE KADAR GÜVENİLİR?

 

 

Türkiye’nin en bilinen kamuoyu araştırma şirketlerinden birinin bbaşındaki bir ismin itirafları, açıklanan seçim anketlerinin manipüle edildiği yönündeki iddiaları da birinci ağızdan doğrulamış oldu.