Canlı Tv Üzerinden EBA TV Nasıl İzlenir?

Canlı Tv Üzerinden EBA TV Nasıl İzlenir?
24 Mart 2020 21:56

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayın yapan EBA TV uzaktan eğitim amacıyla kullanılmaya başlandı. Koronavirüs (Covid- 19) salgını sebebiyle okullardaki eğitime ara veren MEB, EBA TV aracılığıyla uzaktan eğitime başladı.  İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ders yayını yapan EBA TV, yaklaşık 8 bin öğrenci, öğretmenler ve veliler tarafından izleniyor. EBA TV yayınları ilk aşamada 23 – 27 Mart arasında yapılması planlanıyor. EBA TV izlemek isteyen öğrenciler ve veliler bu yayınlara nasıl ulaşabileceğini araştırıyor. Frekans bilgileri verilen EBA TV’yi izlemenin bir çok yolu var. Fakat EBA Tv’ye ulaşmanın en kolay yolu canlitv.com’u kullanmak. Canlı Tv izle şeklinde arama yaparak kolaylıkla ulaşabileceğiniz EBA TV yayınlarını aralıksız ve canlı olarak izleyebilirsiniz.

 

Canlı Tv, EBA TV’ye Ulaşmanın En Kolay Yolu

 

MEB tarafından hazırlanan ders içeriklerinin yayınlandığı EBA TV ilkokul, ortaokul ve lise eğitimleri olarak üç kanala ayrıldı. TRT ile ortak yapılan yayınlara öğrenciler, indirdikleri EBA uygulaması üzerinden okullarından aldıkları şifrelerle de erişebiliyor. EBA TV’yi izlemenin en hızlı ve kolay yolu ise Canlı Tv üzerinden izlemektir. Canlı Tv üzerinden EBA TV ilkokul, ortaokul ve lise yayınlarının yer aldığı üç farklı kanaldan seyredilebilmektedir. İstediğiniz yayını, EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise kanalları şeklinde canlı tv izle araması yaparak izleyebilirsiniz.

 

EBA TV’ye Canlı TV üzerinden izlemek için;

 

  • İnternetten arama motorlarına canlı tv izle ya da ‘canlitv.com’ yazarak arama yapın,
  • Canlı Tv’ye girince arama butonuna EBA TV yazın,
  • Karşınıza, EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul, EBA TV Lise kanalları çıkacaktır
  • Seviyenize göre ya da istediğiniz kanalı seçerek EBA TV yayınlarına ulaşabilirsiniz
  • Canlı Tv uygulamasını telefonunuza ya da tabletinize indirerek de Canlı tv izleyebilir ve uygulama üzerinden daha hızlı bir şekilde EBA TV’ye ulaşabilirsiniz.

Uzaktan eğitime geçen MEB tarafından yayınları yürütülen EBA TV, koronavirüs salgını sebebiyle öğrencilere uzaktan ders yayını yapmaya devam edecek. İlk yayına 23 Mart günü başlayan EBA TV’deki derslere ulaşmak isteyen öğrenci, öğretmen ve veliler canlı tv izle seçeneği sunan Canlı Tv üzerinden bu yayınlara kolaylıkla ulaşabilir.