Çankaya’nın sürgün odası! Tuvalet sürgünü!

Çankaya’nın sürgün odası! Tuvalet sürgünü!
15 Kasım 2018 09:22

CHP’li Çankaya Belediyesi’nin üst düzey yönetimi problem yaşadığı personelleri Zübeyde Hanım Tesisi’ndeki depodan bozma penceresiz odaya sürüyor

 

 

Aykut Gören’in haberine göre, CHP’li Çankaya Belediyesi’nde personel ile yönetim arasında yaşanan problemler bir türlü bitmiyor. Daha önce Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile sendikal sorunlar yaşayan yüzlerce işçi grev yaparak belediyeyi basmıştı. Olayların ardından bazı işçileri kovan Başkan Taşdelen, kamuoyundan gelen yoğun tepkilerin ardından işçileri yeniden işe almak zorunda kalmıştı.

 

ODADA PENCERE YOK
Çankaya Belediyesi’nde şimdi de personel sürgünü yaşandığı ortaya çıktı. Çankaya Belediyesi’nin üst düzey yöneticilerinin problemli gördüğü personelleri sürgüne yolladığı iddia edildi. İşçilerin sürgün edildiği yerin ise geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediyecilik ödülleri verdiği Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi olduğu ortaya çıktı. Çoğunluğu Çankaya Belediyesi’nin ana hizmet binasından buraya sürgün edilen Belde A.Ş. çalışanları tesisteki penceresiz odada görevlendirildiği ortaya çıktı.

 

0x0-cankayanin-surgun-odasi-1542221321011

 

TUVALET SÜRGÜNÜ
SÜRGÜN edilen personellerden birinin ise Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya ile yaşadığı tartışmanın ardından buraya gönderildiği öğrenildi. İddiaya göre Kaya, Çankaya Belediyesi’nin Ziya Gökalp Caddesi’nde bulunan hizmet binasındaki makam odasının bulunduğu 11. katın tuvaletini genel kullanıma kapattırarak şahsi tuvaletine dönüştürdü. Bu duruma tepki gösteren Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli bir personel Nafiz Kaya ile tartıştı. Tartışmanın ardından söz konusu personelin gönderildiği öğrenildi. Yine son olarak Çankaya Belediyesi’nin sosyal medya ekibinde çalışan 4 personelin de buraya sürüldüğü ifade edildi.

 

ŞİRKET BAŞKANI SENDİKACI
BELEDIYE personelinin sürgün ettiği şirket personellerinin ise Belde A.Ş. olduğu ve bu şirketin yeni yönetim kurulu başkanının ise Yaşar Seyman olduğu belirtildi. Bir dönem CHP Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Seyman uzun yıllardır da sendikal faaliyetlerin içerisinde görev aldı. Çankaya Belediyesi’nde yaşanan sürgün skandalının ardından Seyman’ın ne gibi bir tavır alacağı merak konusu oldu.