Çankaya’daki çöp sıkıntısı Başkent’e yakışmıyor

Çankaya’daki çöp sıkıntısı Başkent’e yakışmıyor
19 Ocak 2018 09:30

Çankaya’nın Sokullu, Dikmen ve Öveçler gibi bölgelerinde çöp konteynırlarının yetersiz kalması nedeniyle akşam saatlerinde başkente yakışmayan manzaralar yaşanıyor

 

 

 

Aykut Gören’in haberine göre, Çankaya Belediyesi Avrupa modeli olarak lanse ettiği yeni sistem çöp konteynırlarını ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirdi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya’nın çöp sorununu en aza indirmek için şimdiye kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Koku ve sıvı sızdırmayan yeni model konteynırların yanı sıra kompozit askılı çöp poşetleriyle çöple ilgili rahatsızlıkları en aza indirdik” ifadelerini kullansa da ilçedeki konteynırların yetersiz kalması başkentin göbeğinde istenmeyen manzaralarla karşılaşılmasına neden oluyor. Çankaya’da nüfusun yoğun olarak yaşadığı Dikmen, Sokullu ve Öveçler gibi bölgelerde konteynır sayısının azlığı nedeniyle vatandaşlar tarafından atılan çöpler yollara taşıyor.

 

 

UZUN SÜRE AÇIKTA BEKLİYOR

 
Çöpleri saat 21.00’dan önce dışarı atan vatandaşlara 208 TL para cezası kesen Çankaya Belediyesi, kimi bölgelerde çöp toplama işlemini gece yarılarına kadar sürdürüyor. Konteynırların yetmediği ve bu nedenle çöplerin dışarıda kaldığı bölgelerde uzun süre açıkta bekleyen atıklar, sokak hayvanları tarafından da etrafa saçılıyor.

 

 

‘KONTEYNIR ARTIRILSIN’

 
Durumdan şikayetçi olan ve konteynır sayısının artırılmasını isteyen vatandaşlar, “Çöpler ne yazık ki konteynırlara sığmıyor. Nüfusun yoğun olduğu mahallelerde konteynırlar yetmiyor. Normal şartlarda her 5 bina arasına konteynır olmalı… Çöplerin dışarıda uzun süre açıkta kalması başkente yakışmıyor. Umarız Çankaya Belediyesi konteynır sayısını artırır ve kötü görüntüler ortadan kalkar” ifadelerini kullandı.