Çankaya’da park gaspı!

Çankaya’da park gaspı!
19 Şubat 2017 08:55

Çiğdem Mahallesi’nde yer alan Park Sitesi bölge halkına ait olan 16.5 dönümlük parkı çitlerle çevirerek kendi özel kullanımına kattı. Belediye işgale henüz son veremedi

 

 

 

 

Aykut Gören’in haberine göre, Çankaya’ya bağlı Çiğdem Mahallesi’ndeki bir site iddiaya göre halkın kullanımına ait 16.5 dönümlük parkı çitlerle ve duvarlarla çevirerek kendi kullanımına kattı. Vatandaşların şikâyetinin ardından harekete geçen Çankaya Belediye Meclisi’ndeki AK Parti Grubu konu ile ilgili soru önergesi vererek park işgalinin önlenmesini talep etti.

 

 

 

İŞLEM YAPILMADI
Verilen önergede park işgalinin uzun süredir devam ettiğini belirten AK Parti Grubu, “16,5 dönüm üzerine yapılmış olan park alanı adı geçen site tarafından çevrilerek kendi kullanımlarına katıldığı, uzun yıllardır süren bu işgalin devam ettiği konuya ilişkin olarak belediyenin bilgisi olmasına, ayrıca Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne de konuyla ilgili girişimlerde bulunulmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı, alınması gereken ecrimisil bedelleri talep edilmediğini” ifade etti.

 

 

 

Ağustos ayında verilen önergeye eylül ayında cevap veren Çankaya Belediyesi, “Müdürlüğümüzce söz konusu park alanının bölge halkının girerek kullanabilmesi için çevresindeki duvarların ve çitlerin kaldırılması hususunda Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne 08.08.2016 tarihinde yazı gönderilmiştir. Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüzce yapılan incelemede ise; söz konusu alana ait tespit yapılmış olup site tarafından kullandırılmak üzere işgal edilen kısım için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 75. maddesi gereği yasal işlemler devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

 

 

PARK AÇILMADI
Çankaya Belediyesi aradan geçen 7 aya rağmen 16,5 dönümlük parkı hala halkın kullanımına açmadı. Temsilen bir Çankaya Belediyesi Yeşil Alan tabelası bulunan dev parkın ekipler tarafından ne zaman açılacağı ise merak konusu oldu.

unnamed