Çankaya’da heyelan paniği

Çankaya’da heyelan paniği
18 Ocak 2017 10:24

Aşıkpa şa’daki 271. Sokak’ta geçtiğimiz yıl yaşanan yol çökmesinin ardından bu sefer de 222. Sokak’ta toprak kayması yaşandığı ortaya çıktı.Evlerine korku içinde girdiklerini söyleyen vatandaşlar, CHP’li Başkan Alper Taşdelen’in talimatı ile yapılacak istinat duvarını bekliyor.

 

 

 

 

Çankaya’nın Akpınar Mahallesi’nde 2011 yılında yaşanan heyelanın ardından ikinci toprak kayması bu sefer Aşıkpaşa Mahallesi’nde yaşandı. Mayıs 2016’da yine Aşıkpaşa Mahallesi’ne bağlı 271. Sokak’ta yaşanan yol çökmesinin ardından bu sefer de aynı sokağa yaklaşık 2 kilometre mesafedeki 222. Sokak’ta toprak kayması paniği yaşandı. Yaşanan toprak kayması bölgede bulunan binalar içinse tehlike oluşturdu. 222. Sokak’ta yapı devam eden yeni inşaatlarda dikkat çekerken çevre sakinleri, ” Muhtemelen toprak kayması inşaat çalışmaları nedeniylede olmuş olabilir” ifadelerini kullandı.

 

TEHLİKE ARZ EDİYOR

 
Heyelanın ardından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen imzası ile Belediye Meclisi’ne gönderilen Başkanlık Yazısı’nda, “Aşıkpaşa Mahallesi’nde bulunan 26465 adanın bulunduğu 222. Sokak’ta oluşan toprak kayması, çevre binalar için tehlike arz ettiğinden söz konusu sokakta bulunan binaların güvenliğini sağlamak için istinat duvarı ve fore kazık yapılması düşünülmektedir” ifadelerine yer verildi. Belediye Meclisi’nde görüşülen yazı oybirliği ile karara bağlandı. Çankaya Belediyesi kararın ardından bölgeye istinat duvarı inşa edecek.

 

Kaynak: Aykut Gören