Çankaya’da coşkulu dil bayramı

Çankaya’da coşkulu dil bayramı
30 Eylül 2014 07:28

Dil Bayramı’nın 82. Yılı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılan törenle kutlandı.

 

Açılış konuşmalarını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel ve Dil Derneği İzmir Temsilcisi Yunus Bekir Yurdakul’un yaptığı törende CHP Parti Meclisi Üyesi Gazeteci Yazar Tuncay Özkan ‘Onur Ödülü’ne layık görüldü.

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, tüm konukları ve özellikle “İki Ustam” dediği Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’ı selamlayarak başladığı konuşmasında; “Türk Dil Kurumu’nu kuran Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımı sunuyorum. Hem Türk Dil Kurumu hem Türk Tarih Kurumu Cumhuriyetimizin devrimci, çağdaş ve bilimsel felsefesine katkı sağlamak ama aynı zamanda insanlığın bilimsel faaliyetlerini de zenginleştirmek amacıyla kurulmuştur.” dedi.

 

Taşdelen; “Hem bir ulus kuran hem bir ulusun kendi ayakları üzerinde durup ezilen bütün halklara örnek olması amacıyla Türk Kurtuluş Savaşı’nı, Türk Devrimini, Cumhuriyeti ve aydınlanma felsefesini hayata geçiren yüzyılın dehası Atatürk, değerleriyle, coşkusuyla ve bütün felsefesiyle hala dimdik ayakta, ayakta kalacak ve biz bu değerleri yaşatmaya sonsuza kadar devam edeceğiz.” İfadelerinde bulundu.Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu’nun kapatılma süreçlerini anlatan Sevgi Özel, “Şunu herkes anlamalı. Atatürkçüyüz, Devrimciyiz, ne Atatürk’ten geçeriz, ne Cumhuriyetten.” ifadelerine yer verdi.

 

Tiyatro sanatçısı Ali Nihat Yavşan’ın sunduğu törende, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan alkışlar arasında çıktıkları sahnede, dilin önemine vurgu yapan birer konuşma yaptılar. Böyle bir toplulukla beraber olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Balbay ve Özkan anlattıkları anılarıyla salondan büyük alkış aldılar. Özkan’ın, Ergenekon Davası süresince yaşanan trajikomik gelişmelerden verdiği örnekler, izleyicileri gülümsetti.

 

 

Kaynak: Anayurt