Çankaya’da çöpler toplanmayacak! Taşdelen’e kızan işçiler greve gidiyorlar!

Çankaya’da çöpler toplanmayacak! Taşdelen’e kızan işçiler greve gidiyorlar!
3 Aralık 2017 12:15

CHP’li Çankaya Belediyesi ile DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası arasındaki uzun süredir devam eden kriz bir türlü aşılamadı.

 

 

Çankaya Belediyesi’ndeki sendikal haklarını isteyen katı atık, çöp toplama ve nakliye hizmeti yapan 600 işçi, 18 Aralık Pazartesi gününden itibaren iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

 

600 işçinin grev yapacağı 18 Aralık’tan itibaren ilçedeki çöpler Çankaya Belediyesi ile sendika arasında kriz çözülene kadar toplanmayacak. İşçilerin çöpleri toplamaması halinde CHP’li Başkan Alper Taşdelen’in nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

 

SAYGI GÖSTERİLMİYOR

 
1 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Nakliyat-İş Genel Yönetim Kurulu’nda işçilerin greve gitmesi kararı verildi. Sendika yetkililerinden yapılan açıklamada, “Grev kararı 18 Aralık tarihinde uygulanmaya başlanacaktır. Grev kararı ile ilgili gerekli yasal bildirimler yapılmıştır. Grev kararı 4 Aralık Pazartesi Günü saat 12.30’da Genel Başkanımız Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun katılacağı kitlesel bir basın açıklaması ile Norm Altaş işyerinde ilan edilecektir. Hak, hukuk, adaletten, taşerona kadro hakkından söz edenler Çankaya Belediyesi taşeronu Norm Altaş’da işçilerin en temel yasal hakkı olan sendikal örgütlenmesine, sözleşme haklarına saygı göstermemektedirler” ifadelerini kullandı.

 

RANDEVU VERMİYOR
Çankaya Belediyesi’nin ve taşeron firma Norm Altaş’ın Yargıtay ve mahkeme kararlarına rağmen hileye başvurarak toplu iş sözleşme imzalamaktan kaçtığını belirten sendika yetkilileri, “Baskılar, tehditler, grev kırıcı davranışlar, uluslararası sözleşmeler, anayasa ve yasalarca güvence altına alınan grevimizin uygulanmasını engelleyemez” dedi.

 

AYKUT GÖREN/ ANKARA/a haber

 

Çankaya’da çöpler toplanmayacak!