Çankaya depremi

Çankaya depremi
5 Kasım 2015 18:50

Yurt Gazetesi Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in kayınpederi Mansur Celebcioğlu tarafından vurulduğunu haber yaptı.

 

Yurt Gazetesi’nin haberi:

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, Eskişehir Yolu’ndaki CEPA AVM’nin de sahibi olan kayınpederi Mansur Celebcioğlu tarafından sağ bacağı kasık bölgesinden kurşunlandığı iddia edildi.

 

11

20 Eylül 2015 gece saat 00.30 sularında meydana gelen olayda Çankaya’nın CHP’li Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ağır bir kanamayla Ankara Güven Hastanesi’nin acil servisine götürüldü. Olayın hemen ardından haberdar edilen Güven Hastanesi’nde Taşdelen’in hastanenin VIP Müdürü Mehmet Gürbüz karşıladı. Saat 01.00’de Güven Hastanesi’ne getirilen Alper Taşdelen’e ilk müdahale acil serviste yapıldı.

 

Alper Taşdelen, olayın bayram tatiline rastlaması nedeniyle yakın çevresine eşiyle Bodrum’daki yazlıklarında olduğunu duyurdu. Bu arada kayınpeder Mansur Celebcioğlu’nun da apar topar Bişkek’e gönderildiği iddia edildi.

22

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in dört gün sonra, 26 Eylül’de tekrar Güven Hastanesi’ne gelerek ortopedi ve travmatoloji bölümünde Doç. Dr. Sinan Bülent Avcı tarafından kontrolden geçirildiği önü sürüldü. Bu kontrolün ardından bir rapor düzenlendi ve Taşdelen’in hastaneden hafifçe sekerek ayrıldığı öne sürüldü.

 

Başkan Alper Taşdelen’in silahla yaralanması gizli tutuldu, tedavisi de büyük bir gizlilik içerisinde tamamlandı. Daha önce Çankaya Belediye Başkanlığı yapan baba Doğan Taşdelen’in talimatı üzerine Alper Taşdelen’in hastaneye giriş-çıkış ve diğer görüntülerini içeren kayıtların hastanenin güvenlik kameralarından silindiği iddia edildi.

 

Cevap bekleyen sorular

 

* Olayın meydana geldiği yer ile Güven Hastanesi arasında uzun mesafe olmasına rağmen Güven Hastanesi’ne gidilmesi olayın gizli kalması için mi tercih edildi?

 

* Böyle bir olay yaşandıysa Güven Hastanesi’nin ‘silahla yaralanma’ olayını güvenlik güçlerine bildirmesi gerekirken, neden böyle bir olay olmamış gibi olayı kapattı?

 

* Güven Hastanesi’nin Şimşek Sokak’taki binasının ruhsatlarından biri baba Doğan Taşdelen’in Çankaya Belediye Başkanlığı döneminde mi verildi?

3

 

* Çayyolu’ndaki yeni hastanesinin ruhsatının henüz çıkmamış olmasının bu özel ilgiyle alakası var mı?
Alper Taşdelen’in kayınpederi Mansur Celebcioğlu tarafından kurşunlanmasının nedeni rant bölüşümü kavgası mı?

 

* Eskişehir yolu üzerinde bulunan CEPA Alışveriş Merkezi’nin arsası içerisinde Celebcioğlu Ailesi’ne ait gökdelen olarak yükselen 20 katı aşan binanın binanın ruhsat tarihi, fenni mesulü, başlama ve bitiş tarihini gösterir tabela olmadan yükselmesi, ruhsatsız olmasından mı kaynaklanıyor?

 

* CEPA AVM’nin, 10 yıldan fazla sürede faaliyet gösterdiği alana, önceki iki belediye başkanı döneminde de inşaat izni verilmemesi, ancak damat Alper Taşdelen’in göreve gelmesiyle CEPA arsası içinde kısa sürede gökdelen inşaatının yükselmesi ve ruhsat konusu mu kurşunlanmaya neden oldu?

 

Alper Taşdelen ne diyor?

 

* “15-20 gündür var bu yalan haber. Birileri el altından yayıyor. Böyle bir şey yok. Belgeler sahte, fatura sahte, rapor sahte. Hastane tekzip gönderiyor, dava açıyorlar. * Ödeme yaptığımı gösteren fatura da sahte. Benim Yapı Kredi bankasından kredi kartım bile yok.

* Ben de dava açacağım. Kayınpederim de dava açacak. Sahte evrak düzenlemekten kesinlikle dava açacağım. Ayrıca CEPA Alışveriş Merkezi kayınpederimin değil. Ağabeyinin. Kayınpederimin herhangi bir ortaklığı da yok. Buraya inşaat izni 1998 yılında verilmiş. 2005 yılında revize edilmiş.

* Ben iddia ettikleri tarihlerde yani 18-28 Eylül tarihleri arasında eşimle bayram tatilindeydim.

* O tarihlere ilişkin benim ve eşimin uçak biletleri var, otel konaklama bilgilerim, faturalarım var.
* Bu tatile ilişkin her türlü belgem ve evrakım var. Kaldığım otellerde kamera görüntülerim var.

* Bunu yapanların benimle siyasi alıp veremedikleri var. Haberin çıktığı internet sitesinin sahibinin benimle siyasi kavgası var. Böyle bir olay kesinlikle yok.

 

 http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/cankayada-skandal-belediye-baskani-tasdelen-vuruldu-h98555.html