Çankaya Belediyesi’nin personel masrafı dudak uçuklatıyor!

Çankaya Belediyesi’nin personel masrafı dudak uçuklatıyor!
10 Kasım 2017 12:01

Mimar Karakuş’un bankamatik memuru olarak çalıştığı CHP’li Çankaya’da, bin 980 personel için 193 milyon TL bütçe ayrıldı. Bu bütçe 4 ilçeninkinden daha fazla…

 

 
Aykut Gören’in haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında 2018 tahmini bütçe görüşmeleri başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna başkanlığında toplanan Meclisi, önümüzdeki günlerde zorlu bir bütçe maraton bekliyor. Başkan Tuna’nın yoğun programı nedeniyle yarıda bıraktığı toplantıda hazırlanan kitapçıklara göre Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun tahmini bütçeleri 11 milyar 990 milyon TL olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin 8 milyar, ASKİ’nin 3 milyar ve EGO’nun 990 milyon TL bütçe ayrıldı.

 

 

YATIRIMDA ALTINDAĞ FARKI

 

 

Yine Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dağıtılan kitapçıklar arasında ilçe belediyelerine ait bütçe verileri de paylaşıldı. Hazırlanan kitapçıklara göre nüfusu 300 bini aşan ilçe belediyeleri arasında en fazla bütçeye 860 milyon TL ile Çankaya sahip olurken en az bütçeye ise 315 milyonla Altındağ Belediyesi elde etti. Ancak bütçesinin neredeyse yüzde 50’sini vatandaş için yatırıma ayıran Altındağ Belediyesi bu alanda zirvede yer aldı.

 

 

4 İLÇENİN TOPLAMI

 
CHP’li Çankaya Belediyesi ise ilçe belediyeleri arasında ilginç bir rekora imza attı. 900 bin nüfuslu ilçede Çankaya Belediyesi 2018 bütçesinin yüzde 25’ini yani tam 193 milyon TL’yi personel giderlerine ayırdı. Çankaya Belediyesi’nin personel gideri için harcadığı para, nüfusu 2,5 milyonu bulan Etimesgut, Sincan, Keçiören ve Altındağ’ın personel giderlerinin toplamından daha fazla… İlçe belediyeleri arasında en az personel giderine sahip ilçe ise 27 milyon ile Altındağ Belediyesi oldu. Çankaya’nın ardından personel giderleri konusunda Yenimahalle ikinci sırada yer aldı.

 

İŞE GİTMİYOR MAAŞ ALIYOR

 
CHP’nin kalesi olan Çankaya Belediyesi daha önce işe gitmeden maaş alan personeli Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş ile gündeme gelmişti. CHP’li Çankaya Belediyesi’nde memur olarak çalışan Karakuş’un 1993 yılında girdiği belediyeden son 7 yılda çalışmadan maaş aldığı iddia edilmişti.

 

 

BELEDİYELERİN PERSONEL SAYILARI VE BÜTÇELERİ

 
ÇANKAYA: PERSONEL SAYISI: 1980 GİDER: 193 MİLYON
ETİMESGUT: PERSONEL SAYISI: 2486 GİDER: 37 MİLYON
KEÇİÖREN: PERSONEL SAYISI: 1000 GİDER: 65 MİLYON
ALTINDAĞ: PERSONEL SAYISI: 592 GİDER: 27 MİLYON
SİNCAN: PERSONEL SAYISI: 500 GİDER: 34 MİLYON