Çankaya Belediyesi’nde TİS imzalandı!

Çankaya Belediyesi’nde TİS imzalandı!
11 Haziran 2018 16:20

Çankaya Belediyesinde kısa bir süre önce kamu personeli emekçileriyle imzalanan Toplu İş Sözleşmesi bugün de işçilerle imzalandı

 

 

Birgün

 

Çankaya Belediyesinde 8 Haziran’da kamu personeli emekçileriyle imzalanan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) bugün de işçilerle imzalandı. DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen arasında imzalanan sözleşme, 2 yıl boyunca geçerli olacak.

 

Çankaya Belediye’sin bahçesinde gerçekleştirilen imza ve kutlama törenine, CHP Genel Yardımcıları Seyit Torun ve Tekin Bingöl, CHP Ankara Milletvekilleri Murat Emir ve Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Çankaya İlçe Başkanı Yeliz Aşçı ile Genel İş Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

 

cankaya-belediyesi-nde-tis-imzalandi-473792-1

 

Törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Göreve geldiğimde çalışana sahip çıkacağımı, yarattığımız değeri işçiye, memura, ezilene, fakir fukaraya döndüreceğimi söylemiştim. Ben göreve geldiğimde kadrolu çalışanların taban rakamı 92 idi, bu TİS’le beraber 153 TL oluyor, 2019’da ise 192 olacak. 2019’da Belde 82’den İmar ise 54,9’dan 133 TL’ye çıkmış olacak” dedi.

 

CHP Genel Yardımcıları Seyit Torun ve Tekin Bingöl de yaptıkları konuşmalarda, kaynak yaratan ve kaynağı doğru yerde kullanan, emeği en yüce değer olarak görüp emekten ve haktan yana tavır göstererek Çankaya emekçilerine hak ettiği değeri veren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür etti.