Çankaya Belediyesi’nde bitmek bilmeyen kaoslar!

Çankaya Belediyesi’nde bitmek bilmeyen kaoslar!
20 Mart 2017 10:03

Çankaya Belediye Meclisi’nde Başkan Alper Taşdelen’i yenilgiye uğratan CHP’li Emre Çakır, CHP Çankaya İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Selçuk Dereli’ye karşı, “Bir belediye meclis üyesinin ilçe başkanı olmasına karşıyım” diyerek yeni bir savaşın fitilini ateşledi

 

 

 

 

Aykut Gören’in haberine göre Nisan 2016’daki Çankaya Belediye Meclis Başkanvekilliği seçiminde Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in aday gösterdiği isme rakip olan ve CHP grubundaki Taşdelen muhalifi isimlerin desteğini arkasına alarak seçimi kazanan meclis üyesi Emre Çakır’ın, geçtiğimiz günlerde CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği bir toplantıda yaptığı konuşma salonda soğuk rüzgarlar estirdi.

 

 

Başkan Taşdelen’in istifasını istediği CHP’li Çakır bu seferde hem Çankaya İlçe Başkanı hem de Çankaya Belediye Meclis Üyesi olan eski futbol hakemi Selçuk Dereli’yi hedef aldı. Selçuk Dereli’nin de yer aldığı toplantıda konuşan Emre Çakır, “Benim gençlik kollarından beri mücadele ettiğim bir konu var. Bir belediye meclis üyesinin dünyanın en iyi insanı olsa bile ilçe başkanı olmasına karşıyım. Çünkü bugün burada en üst makamı temsil eden kişi ilçe başkanımızdır. Ama belediyemize geldiği zaman bu konumunu kaybetmektedir. Bu durum bir çelişki yaratmaktadır. Bu kişinin ne kadar iyi yada ne kadar becerili olduğuyla da ilgili değildir. Çünkü maalesef sistem bunun üzerine kurulmuştur” dedi.

 

 

İMAR ELEŞTİRİSİ
CHP’li belediyelerdeki imar ve rant konusuna da değinen Çakır, “Bugün belediye başkanlıkları gerek örgüt üzerinde gerekse de kendi siyaseti için ilçe başkanlıklarını ve il başkanlıklarını kontrol altında tutmak istiyor. Eskidende böyleydi ama bu kadar değildi. Cumhuriyet Halk Parti’li belediyeler imar artışı ve rantları ile konuşulmazdı. Örgüt ile belediye meclis üyeleri arasındaki koordinasyonun yetersiz olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullanması Çankaya’da CHP çatlağının giderek büyüyeceğini gözler önüne serdi.

 

 

TAŞDELEN’E YAKIN

 
Çankaya’daki CHP’li muhaliflerin şimdiki hedefinde olan Selçuk Dereli, Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e en yakın isimlerden biri… 2014’te ön seçime girmeden kontenjanla Çankaya Belediye Meclis Üyesi olan Selçuk Dereli aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunuyor. Eski futbol hakemi Selçuk Dereli, geçtiğimiz yıl ise CHP Çankaya İlçe Başkanı oldu.

 

 

ssss