‘Çankaya Belediye Başkanlığı kimseye altın tepsi ile sunulmamalı’

‘Çankaya Belediye Başkanlığı kimseye altın tepsi ile sunulmamalı’
30 Ekim 2018 08:25

CHP’de Çankaya Belediye Başkanı adaylığı için 6 kişi başvurdu. Aday adayları Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i ön seçime davet etti.

 

 

Aykut Gören’in haberine göre, Daha önceki seçimlerde adeta aday bolluğunun yaşandığı CHP’nin kalesi Çankaya’da 31 Mart 2019 için sadece 6 kişi başvurdu. 26 Ekim’de tamamlanan adaylık başvurularında dikkat çeken isimler yer alırken sadece 6 kişinin başvuruda bulunmasının nedeni olarak ise ön seçim olmadan aday belirlenecek olması gösterildi.

 

Mevcut Başkan Alper Taşdelen’in yanı sıra eski Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, CHP YDK Üyesi Erdoğan Kılıç, inşaat mühendisi Ercan Çuhadar ve Çankaya Belediye Meclisi eski Başkanvekili Emre Çakır başvurdu. Adaylık için başvuruda bulunan Emre Çakır mevcut Başkan Taşdelen’e muhalifliği ile de biliniyor.

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen uzun süre görevinden istifa etmesini istediği Emre Çakır’la büyük bir savaş içerisine girmişti. Emre Çakır’ın istifa baskılarına direnç göstermesi üzerine ise Taşdelen, Çakır’a tahsis edilen makam aracını almıştı. Alper Taşdelen’in baskılarına göğüs geren Çakır, CHP’den milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etmişti. Adaylar arasında bulunan Doğan Yılmazkaya ise partideki değişim sürecinden yana tavır alan isimlerden…

 

MANİDAR PAYLAŞIM
Çakır ve Yılmazkaya’nın aday belirlenirken ön seçime başvurulması gerektiğini savunduğu öğrenilirken tıpkı bu iki isim gibi Çankaya Belediye Başkanlığı’na aday olan ve önseçim isteyen partinin Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Erdoğan Kılıç, “Bana dert olan yenilmek değil, mindere çıkmadan kürsüye çıkartılanı alkışlamak zorunda bırakılmaktır” paylaşımında bulundu. Alper Taşdelen’in yüksek bir sesle önseçim çağrısını dillendirmesini isteyen partililer, Çankaya Belediye Başkanlığı’nın kimseye altın tepsi ile sunulmaması gerektiğini talep ediyor.