Canaydın’ın kapanan fabrikasının işçileri hâlâ maaşlarını alamadı

Canaydın’ın kapanan fabrikasının işçileri hâlâ maaşlarını alamadı
29 Eylül 2014 17:53

Galatasaray’ın efsane başkanlarından Özhan Canaydın’ın Bursa’da bir buçuk sene evvel kapanan gömlek fabrikasında çalışan işçiler, maaş, tazminat ve fazla mesai ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

 

Galatasaray’ın eski başkanlarından Özhan Canaydın’ın hayatını kaybetmesinin ardından, yaklaşık bir buçuk yıl önce kapanan gömlek fabrikasında çalışan işçiler, maaş, tazminat ve fazla mesai ücretlerini alamadıkları için eylem yaptılar.

 

Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret AŞ çalışanı işçiler, Bursa Kent Meydanı’nda toplandı. Grup adına açıklama yapan Gülçin Özdiker isimli işçi, şunları kaydetti: “Bu fabrikaya yıllarca emek verdik. Ancak Özhan Bey’den sonra yapılan yönetimsel hatalar yüzünden firmamız günden güne kan kaybetti. Burada sorumlu, firmanın bu kötü gidişini doğru analiz edemeyip, zamanında doğru kararı almayan Biesseci AŞ üst yönetiminindir. Bu kadar basit hatanın üst üste gelmesi ve yapılması gerekenin nedense bir türlü yapılmaması bizde bu olayların bilinçli ve kasıtlı olarak buralara getirildiği fikrini doğurmuştur. Geldiğimiz noktada 2 yıldır bir arpa yolu alınamadı. İflas halinde almaya hak kazandığımız maaşlarımızı dahi birçoğumuz alamadık. Bundan sonra artık hukuki ve sosyal yollarla organize olup, hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”

 

Meydanda toplanan mağdurlardan Şöhret Şanlı isimli kadın işçci de “Tam 24 sene çalıştım. Fabrika gençliğimi aldı” dedi.

 

Kaynak: Cumhuriyet