Çanakkale’de eylemcilerle polis arasında arbede

Çanakkale’de eylemcilerle polis arasında arbede
10 Eylül 2013 19:46

Çanakkale’de, Hatay’da yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş yapan 200 kişilik grup ile AK Parti binası önünde bekleyen Çevik Kuvvet polisi arasında arbede yaşandı. Polisin gazla, eylemcilerin ellerindeki sopalarla müdahale ettiği olaylarda 7 kişi gözaltına alınırken, 3 polis de yaralandı.

Esenler Mahallesi’ndeki Özgürlük Parkı’nda toplanan 200 kişilik grup, pankart açıp yürüyüşe geçti. İzinsiz yapılan yürüyüş nedeniyle polis 2 kilometre boyunca eylemcilerin yanında yürüyüp uyarılarda bulundu. Grup, karayolunu kapatarak yürüyüşünü sürdürdü. Yalı Caddesi’ndeki AK Parti binasına ulaşan grup, burada bekleyen Çevik Kuvvet’e yumurta attıp, ellerinde bayrakların sopalarıyla saldırıda bulundu. Bunun üzerine Çevik Kuvvetin gazlı müdahalesi geldi. Yaşanan arbedede eylemciler arasında kalan Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru da gazdan etkilenip baygınlık geçirdi. Polise ilk müdahaleyi eylemciler arasında yer alan bir doktor yaptı. Olay yerine beklenen ambulans gecikince iyice fenalaşan polis memuru, polis otosuna bindirilerek Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Çevik Kuvvette görevli bir polis memurunun omuzu çıkarken, bir polis memuru da sol kolundan yaralandı.

Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu da olay yerine gelerek gelişmeleri takip etti ve ekipleri yönlendirdi. Güvenlik Şube Müdürü Şafak Özkan, defalarca megafonla gruba, 2911 Sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet ettikleri uyarasında bulunup, dağılmaları istedi. Ancak, eylemciler uzun süre slogan atıp, direndi. 2 saat süren olayların ardından 7 eylemci gözaltına aldı. Diğer eylemciler ise sokak aralarına girerek, dağıldı.