Çanakkale’de bayram yolculuğu çilesi gece başladı

Çanakkale’de bayram yolculuğu çilesi gece başladı
2 Temmuz 2016 09:26

Çanakkale feribot iskelelerinde, cuma günü mesai saatinden sonra başlayan 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde geçirmek için İstanbul ve Trakya’daki kentlerden yollara koyulanların boğaz geçişi, yine çileye dönüştü..

 

 

 

 

 

İstanbul ve Trakya’daki illerden tatillerini Ege ve Akdeniz bölgesinde geçirmek üzere mesai saatinden sonra yola çıkan tatilcilerin Çanakkale’ye gelişi gece saatlerini buldu. Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir olmak üzere Çanakkale Boğazı’nı geçebilecekleri 3 alternatif bulunan tatilciler, tüm feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Lapseki ve Çardak beldesinde feribot seferi yapılan Gelibolu iskelesi, ağır tonajlı araçların sadece buradan geçişine izin verilmesi nedeniyle yoğunluğun görüldüğü ilk nokta oldu. Gelibolu feribot iskelesinden Anadolu yakasına geçemeyen tatilcilerden bazıları, rotayı Eceabat-Çanakkale arasında seferlerin yapıldığı Eceabat İskelesine çevirdi. Ancak, burada da uzun feribot kuyruğuyla karşılaşanlar, son şans olarak Çanakkale’ye geçişin olduğu Kilitbahir feribot iskelesine yöneldi. Böylece 3 geçiş güzergahında da feribot iskelelerinde gece yarısıyla birlikte uzun araç kuyrukları kendisini gösterdi.

 

Boğazda yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Gelibolu-Lapseki, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale arasındaki hatlarda feribotlarını saatsiz olarak çalıştırıp, tatilcileri bir an önce Avrupa’dan Anadolu yakasına geçirmek için büyük çaba harcadı.. Ancak, tatilciler, gece serinliğinden yararlanmak ve yoğunluğun daha az olabileceğini düşünerek aynı anda feribot iskelelerine akın edince, uzun araç kuyrukları sahur vaktine kadar devam etti.

 

Tatilcilerin çileli yolculuğu, Çanakkale’ye yapılması düşünülen boğaz köprüsünü de bir kez daha gündeme getirdi. Her bayram arifesinde olduğu gibi yine Çanakkale’yi geçemediklerinden şikayet eden tatilcilerden Halil Coşkun, “Çanakkale’ye köprü istiyoruz. Bu eziyet artık bitsin. Gelibolu’dakiler iyi ihtimalle saatlerce sonra karşıya geçebilir. Eceabat hattı da çok yoğun. Allah razı olsun bir polis bize Kilitbahir hattını söyledi. Ancak geçebiliyoruz” dedi.

 

Eceabat’ta feribot kuyruğunda bekleyen diğer tatilciler de yakındı. Tatilcilerden biri, “Gelibolu çok kalabalıktı. Bu yüzden Eceabat’a geldik. Saat 01.00 oldu, 22.00’denberi sıra bekliyoruz” dedi. Aynı sırada bekleyen bir başka tatilci de, “Çok bekledik. Bu kadar olmaz ki. Çok yoğun. Gelibolu’da şansımızı denedik. TIR’lardan geçemedik. Buraya geldik, ama burada da aynı durum” dedi.

 

 

Kaynak: Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)