Çanakkale Zaferi Ve Türk Milleti

Çanakkale Zaferi Ve Türk Milleti
19 Mart 2013 13:55

Ey Yüce Türk İslam alemi! Yazımıza bir Hadis-i Şerif ile başlamak istiyoruz:

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

 

HADİS-İ ŞERİF: İyilik güzel huydur, suçsa vicdanına ağır gelen ve halkın duymasını istemediğin şeydir.

 

 
Dünya hiçbir zaman kusursuz ve saadet dolu olmamıştır, fakat zevkli zamanlarımızda böyle bir dünyanın mevcut olduğunu hisseder gibi oluruz. Böyle anlarda muazzam bir saadet hissi duymayız; sadece geçici memnuniyetliliklerimizin bize verdiği mutlu anlar zarfında saadetin mevcudiyetini hissederiz. Libya’nın başkenti Tripoli’de ki, balık tezgahlarının önünde geçerken, canlı canlı balıkların zıplamalarını seyrederken, dünya okyanuslarının enginliğini, kudretini ve içlerindeki hayatı düşünmeye dalmıştım. Sulh isteyen dünya bugün, hislerinin tesirine kapılıp kurban olmak tehlikesi ile karşı karşıyadır. Biz Yüce Türk İslam alemi olarak bunun bilincinde miyiz?

 

 
Yaşamımızın baharı, ümit ve karışıklılıklarla dolu bir devreydi. O zamanlar dünya bizim için, gölge ve ışık, gülümsemeler ve gözyaşları ile dolu bir alemdi. Her geçen yıl bizi baharımızdan daha fazla uzaklaştırıyor; geçen günlerimizi hasretle anarak yavaş yavaş yaşam yolunda ilerliyoruz. Uzun yıllardan sonra hayatımızın baharını, sakin, mutlu bir devre olarak hatılıyoruz. Zaman bize bu devrin üzüntülerini unutturmuş ve ümitsizliklerini örtmüştür. Bu devrenin ancak efsanevi güzelliği hatırımızda kalmıştır.

 

Bu rüya dolu mazimiz, hakikatte uzak bir hayaldir. Bir zamanlar, Yüce Türk İslam alemi de bu hayal aleminde yaşadı, sonra bu alem tarihe karıştı. Büyük Türk Milleti olarak, hep alıştığımız tarihi Türk kültürünün değişmeyen ananelerine bağlı kalırız. Adetlerimiz, ananelerimiz yaşamımıza hakimiyetinin kanıtıdir.

 

 
Şanlıurfalı bir kardeşimin, meşhur sözü: ”Türk her yerde Türktür”. Yıl 2006 Mart Libya-Tripoli: Tripoli’nin batısında ikamet eden ve ataları’nın Türkiye’den buraya göç ettiklerini söyleyen Abdulbahri beye misafir oldum ve yangın çıkan bir çiftliğin yeniden inşaası için çalıştıklarını gördüm. Bir çiftlikten yangın çıkmış ve çiftlik çalışanları kendilerini zor kurtarmış, yangın kısa bir zamanda bütün lojman ve depoları sarmış ve her yer kül olmuş. Fakat hayvanların yarısı ölmüş. Çiftlik sahibi Tripoliden gelip yangını kederli bakışlarıyla son alevleri seyrediyormuş. Eşi ve çocukları heyecandan titreyerek ağlamışlar. Köy halkı da üzüntülerine ortak olup, paylaşmışlardır.
Köylünün birisi: ‘‘Köyümüzde bir aile maddi afata uğradı. Bu çok acı bir şey” dedi.
Bir başkası: ”Buna bir çare bulmalıyız, yoksa sefalete düşmüş bir aile seyretmekten azap duyacağız” dedi.

 

 

Köyün en yaşlısı: ”Üzülmeyin. ALLAH bir afat vermişse, karşılığını da verecektir. Her şeye bir çare bulunur.”

 

Ertesi gün bütün köylüler işlerini bırakarak, traktör vs. gibi iş makinalarını alıp yangın yerine gelip, yangın bölgesini temizlemişler. Hepisi elbirliği ile sekiz gün sonra çiftliğin tüm eksikliklerini tamamlayıp eski haline dönüştürmüşler. Depoları samanlık ve yem ile doldurup yanan hayvanların miktarını da tamamlayıp çiftlik sahibinin iradesini kuvvetlendirerek teslim etmişler. Çiftlik sahibinin ailesi ve çocukları gözyaşları ile bütün köy halkına teşekkür ve minnetlerini bildirmişler. Köyün en yaşlısı:

 

Atalarımızın bize miras olarak bıraktığı Türk kültürünün ananalerini devam ettirebilmemiz için, ”Kalbimizde sizin düştüğünüz sefaletin acısını taşımaktansa, bir iyiliğin sevincini taşımak daha hayırlıdır…’‘ dedi. Ve bakın yaşlı, daha sonra ne söylüyor? Türk Milleti’nin yüzü kırışsın ama, hiç bir zaman, kalbi asla. Ruhumuzun daima genç kalması ve maneviyatçı olmamız daha hayırlıdır.

General Oliver, Türkiye’yi ziyareti esnasında, Sivas’a geldiği gün ”Mukaddes” gözüyle baktığımız Sivas kongresi salonuna da girmiş. Salondaki konuşmaları, kongre toplandığı gün pencere başlarında milliyetçilerin elde tüfek nasıl beklediklerini ve ATATÜRK’ün yarattığı mucizeleri dinlemiş. Salondan çıkacakları zaman, bütün dekor arasında dikkatini çeken, bir masa üzerindeki telefonu göstererek hikayesini sormuş. Tercüman aracılığıyla bu telefonun kongre zamanında Anadoluya verilen haberlerde, konuşmalarda kullanıldığını söylemiş.
 
 
General Oliver, aklından bir şeyler geçirir gibi bir müddet durakladıktan sonra etrafındakilere dönmüş ve yüksek bir sesle: ”Sizin ATATÜRK demiş. Bizim Washington’dan da üstünmüş. Bizim Washington yalnız harici düşmanlarla çarpışmıştı. Halbuki sizin ATATÜRK hem harici ve hem de dahili düşmanlarla çarpışmış!..”
 
 
 
Türkiye de bazı vatandaşlar, ATATÜRK’ü din düşmanı gibi yorumluyorlar: ATATÜRK hiç bir zama din düşmanı olmamış ve tam tersine İslamiyeti yaşayarak, Zarerlere ulaşmıştır. Çanakkale savaşında bakın ne söylüyor? ”Arkadaşlar! Kur’an-ı Kerim okumasını bilenler, okuyarak önde yürüyorlar, bilmiyenler ise Kelime-i Şahadet getirerek arkada yürüyorlar. İşte Türk askerinde ki, ruh ve İman kuvveti budur. Çanakkale savaşını bunun yüzü suyu hürmetine kazandık” diyiyor. Bunu söyleyen bir insan din düşmanı olur mu? ALLAH’tan korkmak lazım!”
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferinde ki ve tüm Şehitlerimizi, CUMHURİYETİMİZİN kurucusu M.K.ATATÜRK’ü ve nesli tükenmiş müslümanları Rahmetle, Gazilerimizi minnetle anar. Hastalara Şifa-i Şerifler dileriz.
 
 
 
 
ÖZDEYİŞLER:
 
 
 
İstikbal ne olursa olsun, bugün yemek yiyebilirsen, güneş ışınlarından zevk alabilirsen, memnun ol ve ALLAH’a şükret.Mazinin veya istikbalin saadeti seni düşündürmesin. Yanlız bugünden emin olabileceğini hatırından çıkarma. (Henry Ward Beecher)
 
 
Cenab-ı Hak’kın, size verdiği nimetlerden yararlanmayı istiyorsanız, saadete kavuşmak için güzelliğe ihtiyacınız kalmaz. (Numan Aladağ)
 
 
Ey Yüce Türk İslam alemi! Yaşam yolunda akıp giden iyilik seline katılarak, refah ve huzuru yaşıyabilirsiniz. (Numan Aladağ)
 
 
Ey Yüce Türk İslam alemi! Size düşen görev, af, iyilik ve misafirperverlik prensiplerini kullanarak yaşamınızı daha sağlıklı sürdürebilirsiniz. (Numan Aladağ)
 
 
Bir düşmanınız varsa, onun yaşamasına mani olmayın: Istırap çekecektir. (Japon atasözü)
 
 
Bin asker toplamak kolaysa da, onlara bir general bulmak zordur. (Japon atasözü)

Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun