Cami’ye yardım için 1 değil 3 tane çelik kasa varmış

Cami’ye yardım için 1 değil 3 tane çelik kasa varmış
2 Aralık 2018 12:30

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan gündeme getirdiği Samsun Atakum ilçesinde inşaatı devam eden camii için sokak ortasına konulan çelik kasaların bir değil tam 3 tane olduğu ortaya çıktı.

 

 

Dev bütçeli Diyanet Başkanlığı’nın, maliyeti yaklaşık 15 milyon lira olan camiye sadece 82 bin lira göndermesi üzerine cami dernek yönetimi sokak ortasına koyduğu çelik kasalarla yardım toplamaya başlamıştı.

 

Samsun’un Atakum ilçesinde, cami derneğinin yardım amacıyla sokak ortasına koyduğu çelik kasaları Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan bir okun yazdığı mektupla gündeme taşımıştı. Sokak ortasına konulan çelik kasalardan 1 değil 3 adet olduğu ortaya çıktı.

 

resimid_68133511_6813351

 

DERNEK BAŞKANI SÖZCÜ’YE KONUŞTU

 

Atakum Büyük Cami Derneği Müştemilatlarını Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rasim Aksöz, sözcü.com.tr’ye yaptığı açıklamada caminin maliyetinin yaklaşık 15 milyon lira olduğunu belirterek yardım için konulan çelik kasaların 3 tane olduğunu söyledi. Aksöz, “Diyanet İşleri Başkanlığı şuana kadar bize 82 bin lira gönderdi. Kasalar olmasa camiyi yapamayız” dedi.

 

resimid_68133581_6813358

 

CAMİNİN MALİYETİ 15 MİLYON LİRA

 

Dernek başkanı Aksöz, ilçenin Mimar Sinan Mahallesi’nde 1100 metre kare alana sahip, 5 katlı ve 5 bin kişi kapasiteli, 2 minareli, 500 kişilik dini nikah alanı, Tevhidli Düğün ve Sünnet Merasimi Salonu, otopark, Kur’an Kursu, Kütüphane, Çay Ocağı, Gasilhane, WC ve Şadırvanı bulunan Atakum Büyük Cami’nin toplam maliyetinin yaklaşık 15 milyon lira olduğunu söyledi.

 

DİYANET SADECE 82 BİN LİRA GÖNDERDİ

 

Caminin inşaatının 5.5 yıl önce başladığını belirten Rasim Aksöz, “İnşaatımız yavaş da olsa devam ediyor. Milletimizi, devletimizi yardım yapmalarını bekliyoruz. Diyanet işleri Başkanlığı’ndan yardım istedik. Bize ilk etapta 80 bin lira gönderdiler. Geçen yıl tekrar talepte bulundum. Bu kez sadece 2 bin lira gönderdiler” şeklinde konuştu.

 

KASALAR 1 DEĞİL 3 TANE

 

Cami inşaatının ne zaman biteceğini bilmediğini söyleyen Aksöz, şöyle devam etti: “Caminin önünden geçen sokağa çelik kasa koyduk. Bu kasadan 2 tane daha var. Biri ilçedeki bir hastanede biri de lokanta önünde. Bu kasalarda toplanan para ile inşaatta çalışan işçilerin parasını veriyoruz. Bu kasalar olmasa camiyi bitiremeyiz. Halkımızın ve devletimizin yardımlarını bekliyoruz. Yaklaşık 6 aydır önce kasaları koyduk. Şuana kadar cami ile ilgili giderlerin hepsini oradan karşılıyoruz”

 

EMİN ÇÖLAŞAN GÜNDEME GETİRDİ

 

Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan’ın 1 Aralık Cumartesi günü yayımlanan yazısında konu;

 

“İkinci fotoğraf Samsun’dan. Okurum yazıyor:
Diyanet’e her yıl ayrılan para Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden daha fazla. Okullarımızın büyük eksikleri varken bu durumu içler acısı olarak görüyorum.
Samsun Atakum’da, Alpaslan Bulvarı üzerindeki kaldırımlarda aylardan beri büyük bir kasa duruyor. Atakum camisine yardım!
Hem Diyanet’e bu kadar büyük paralar verilecek, hem de cami için halktan yardım toplanacak, biraz tuhaf oluyor!
Bunu bir okul yapamaz, devlet kuruluşu yapamaz.
Özellikle de bir Cemevi hiç yapamaz, kaldırımın ortasına yardım kasası koymasına izin verilmez.
Koydu diyelim, gerisini siz düşünün!..” şeklinde yer almıştı.

 

 

Kaynak: Sözcü