Cami tartışmasında Bodrum için skandal sözler

Cami tartışmasında Bodrum için skandal sözler
13 Ağustos 2017 09:30

Bodrum Kalesi’nin bazı bölümlerinin yıkılması ve içerisinde bulunan Şapel’in cami olarak ibadete açılacağı tartışmasında Bodrum Valide Cami Derneği Başkanı Mehmet Emin Orman, Bodrum için skandal ifadeler kullandı.

 

 

 

 

Bodrum Kalesi’nin bazı bölümlerinin yıkılması içindeki eserlerin yerlerinin değiştirilmesi ve içerisindeki Şapel’in cami olarak ibadete açılacağı tartışması büyüyor.

 

 

Bodrum Valide Cami Derneği Başkanı Mehmet Emin Orman yaptığı yazılı açıklamada “Bodrum’un fuhuş, uyuşturucu ve meyhanecilerin merkezi olarak anıldığını” ve “caminin açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini” söyledi.

 

 

Bodrum Valide Cami Derneği Başkanı Mehmet Emin Orman tarafından “Kanuni Sultan Süleyman Fetih Camisinin ibadete açılmasını hasretle bekliyoruz” başlıklı yazılı açıklamada “23.02.2015/2069 sayılı dilekçe ile kale içindeki caminin ibadete açılması, Kale girişlerinin ücretsiz olması için Valide Cami Derneği olarak alınan kararla Bodrum Kaymakamlığına müracaatta bulunduk. Valilik-Bakanlık-Reisi Cumhurluk makamı nezdinde, siyasilere de konuyu götürerek bir bültende çıkararak taleplerimizi bildirdik” ifadeleri yer aldı.

 

Bodrum Gündem’in haberine göre; açıklamada “Bugün Bodrum ve Anadolu kutlu ecdadımızın canları pahasına fethederek bizlere intikal ettirdikleri bu mülklerin tapusu ve sembolü camiye dönüştürülen fetih camileridir. Bayrağımız gibi kutsaldır. Bayrak düşerse hür millet-devlet-hür vatan olmayacağı gibi, fetih camileri gaye dışında kullanılmakla düşerse, toplum bize ait olmayan kültür-örf-adetlerin işgaline uğrayacaktır” denildi.

 

“BODRUM’A FUHUŞ VE UYUŞTURUCU MERKEZİ DENİLİYOR”

 

Mehmet Emin Orman açıklamasında turistik kenti için skandal ifadelere de yer verdi. Orhan, “Bugün güzel Bodrumumuz, fuhuşun, uyuşturucunun, meyhanecilerin daha nice kirliliklerin merkezi olarak anılmaktadır. Bu kötü halden tabiri caizse ecdadın kemikleri sızlar” dedi.