‘Cami ihtiyacı vardı’ demek şeytani bir hile

‘Cami ihtiyacı vardı’ demek şeytani bir hile
23 Ekim 2014 10:19

Validebağ’a yapılacak caminin mahkeme tarafından durdurulmasına kızan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, skandal açıklamalar yaptı.

 

 

Haftalardır semt sakinlerinin direnerek korumaya çalıştığı Validebağ Korusu için İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nden iyi bir haber geldi. Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun hemen yanına cami yapımı için başlatılan çalışmalarla ilgili, mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak hafriyat kamyonları dün hala parktaydı. Vatandaşlar ve zabıta arasında gerginlik çıktı.

 

 

Korunun yanındaki parkta cami yapılmak istenen alan, bölge halkı tarafından otopark olarak kullanılıyordu. Üsküdar Belediyesi plan değişikliğiyle burayı dini tesis alanına dönüştürdü. TMMOB Mimarlar Odası ise geçtiğimiz yıl bu değişikliğe itiraz edip konuyu yargıya taşıdı. Meslek odasının yaptığı itirazda başlıca gerekçe alanın küçüklüğüydü. Alan sadece bin 200 m2 idi ve cami yapılacak alanın en az 2 bin 500 m2 olması gerekiyordu.

 

 

Geçtiğimiz aylarda parkta iş makinelerini gören semt sakinleri, mahkeme kararı olmadan başlayan inşaatı yargıya taşıdı. Mahkeme yürütmeyi durdurdu. Öte yandan bölgedeki cami ihtiyacı ile ilgili bilgi ve belge istedi.

 

 

“İYİ NİYET AZDIRIRYOR”

 

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, mahalle sakinleri istediği için buraya butik bir cami yapacaklarını belirtti. Buna itiraz edenlerin çevrecilikle, yeşille alakası olmadığını iddia eden Türkmen, “Arkadaşlar maalesef bu memlekette fazla tolerans, fazla iyi niyet karşındakini azdırıyor.”

 

 

MESELE CAMİ DEĞİL

 

 

Konuyla ilgili Taraf’a konuşan CHP Milletvekili İhsan Özkes, “Son birkaç yıldır burayı betonlaştırmak istiyorlardı. Halk direndi. Buna karşı cami kartını kullandılar” dedi. Başkan Hilmi Türkmen’in “Bu bölgede camii ihtiyacı var” sözlerini değerlendiren Özkes, “Burada cami ihtiyacı var demek şeytani bir hile. Buna karşılık camiye ihtiyaç yok diyenler, ‘cami karşıtı’ olarak gösteriliyor. Ben bu oyuna düşmeyeceğim. Çünkü onlar bir nevi Allah’ın evini kendi peşkeşleri için kullanıyorlar. Maksat cami yapmak olsa mahallede başka alanlar bulunabilir” dedi.

 

 

Kaynak: Taraf/ Nillur Özgül