Çamaşır makinesi deterjan almama sorunu ve çözümleri

Çamaşır makinesi deterjan almama sorunu ve çözümleri
22 Mayıs 2017 13:00

Çamaşır makinelerinin çalışma prensibi çerçevesinde deterjan çekmecesinde 3 ayrı bölüm bulunmaktadır.

 

 

Bu bölümler içerisinde ön yıkama deterjanı, yıkama deterjanı ve yumuşatıcı bölümleri yer alır. Çamaşır makinesinin belirlenmiş olan yıkama kriterine uygun olarak gerekli seviyedeki ve bölümdeki deterjanı alarak yıkama işlemini gerçekleştirebilmesi mümkün olur. İşte bu noktada çamaşır makinesinin düzenli şekilde bakımlarının yapılmaması veya temizlenmemesi dolayısı ile meydana gelebilecek mekanik odaklı tıkanıklık gibi problemler ya da çamaşır makinesi elektriksel problemleri dolayısı ile çamaşır makinesi deterjan çekmecesinden deterjan alımının yapılamaması ve dolayısı ile de çamaşırların deterjan olmadan yıkama işleminden geçmesine yol açabilir. Maltepe Arçelik Servisi merkezinde çok sık şekilde karşı karşıya kalınan problemler arasında kendisine yer bulan bu soruna yönelik olarak profesyonel ve kaliteli servis uygulamaları sunuluyor.

 

Çamaşır makinesinin deterjan çekmecesinden deterjan alınamaması problemine yönelik olarak, Soğanlık Arçelik Servisi uzman teknik personelleri tarafından hızlı ve etkin çözümler sağlanıyor olması sayesinde çamaşır makinesinin yeniden ilk günkü performans ve kalitesinde çamaşır deterjanını alarak, yıkama programını tamamlayabiliyor. Bu şekilde daha uzun süreli bir kullanım gerçekleştirebilme şansı vermekte olan çamaşır makinesi arıza onarım çalışmalarında her zaman ileri teknoloji ve uzman personeller bulunuyor olması sayesinde çamaşır makinesinin arızasının onarımının hızlı, kaliteli ve ekonomik şekilde gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor.

 

Çamaşır makinesinin deterjan çekmecesinden deterjan almamasına yönelik olarak sebep olabilecek sorunlar konusunda Göztepe Arçelik Servisi teknik ekipleri ilk olarak makinenin bağlı olduğu şebeke suyunda basınç seviyesinin 1bar altın olup, olmadığını kontrol etmektedir. Daha sonra deterjan çekmecesinin klepesi kapalı olabileceği konusunda detaylı bir şekilde inceleme gerçekleştirilmesinin ardından klepe düzeltilere sorun çözüme kavuşturulur. Ancak sorun buralardan kaynaklı değil ise uzman teknik ekipler tarafından makinenin su giriş ventilleri yani vanaları arızalı olabilir ki bu duruma karşı su giriş ventilleri kontrol edilerek, arızalı olmaları halinde yenisi ile değişimleri gerçekleştirilerek, makinenin yeniden ideal seviyede deterjan alımını normal olarak yapabilmesi sağlanabilmektedir.