Cam filmi yüzünden ceza kesilenler ne yapacak?

Cam filmi yüzünden ceza kesilenler ne yapacak?
9 Kasım 2017 18:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan cam filmi hakkında son dakika açıklaması geldi.

 

 

 

Erdoğan açıklamasında, “Yanlış yaptılar, düzeltmeleri için talimat verdim” dedi. Peki yasağın ardından ceza kesilen sürücüler ne yapacak? Ceza yememek için önlemini alıp cam filmini söktüren vatandaşın yaptığı masrafın ne olacağı ise merak konusu.

 

Tüketici Başvuru Merkezi Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, cam filminin yasaklanmasının ardından ceza alan sürücülerin mahkemeye başvurması gerektiğini söyledi.

 

sozcu.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Ağaolu, “Ceza yiyenler hemen iptal davası açsınlar. Derhal en yakın sulh ceza mahkemesine gidip cezanın iptalini istesinler.” dedi. Ağaolu, “Cezanın iptali için 15 gün içerisinde başvurularını yapsınlar.” ifadelerini kullandı.

 

“Araçlarını cam filmi kaplatırken ve söktürürken bu insanlar para verdiler. O paralar ne olacak?” diyen Aydın Ağaoğlu, “Bunun yanı sıra cam filmi kaplatılmış 5 milyon araç var. Bu işlem için ortalama 500 TL ödese vatandaş, 2 buçuk milyar TL para yapar. Söktürmek için de 200 TL verseler. 1 milyar TL’de öyle yapar. Toplamda 3 buçuk milyar TL para heba olacaktı.” dedi.

 

“Bunun yanı sıra bir araçtan ortalama 400 gram, üzeri yapıştırıcı kaplı plastik atık çıkacak.” diyen Ağaoğlu, “5 milyon araçta bu rakam 2 bin ton plastik atık demekti.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: Barış Özkan/Sözcü

 

Cam filmi yüzünden ceza kesilenler ne yapacak?