Çalışana verilecek zam verilmeden eridi

Çalışana verilecek zam verilmeden eridi
5 Ocak 2019 10:10

Hükümet, memur ve memur emeklisinin altı aylık maaş zammını yüzde 10.69 olarak açıklamış böylece en düşük işçi emeklisine 104 TL zam yapılmıştı.

 

 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Antalya Temsilcisi Fatih Iltar, Yeni yıla vergi, otoyol, köprü ve daha birçok zamla giren memura verilen zammın büyük bir kısmının daha verilmeden eridiğini belirterek, “Kalan kısmı ise ocak şubat aylarında yükselecek olan enflasyonla birlikte eriyecektir” dedi.

 

 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Antalya Temsilcisi Fatih Iltar, Türkiye’de 3.2 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisinin 2019 yılında yapılacak toplu sözleşme masasında enflasyon altında ezilmemesi için en az %25 zam yapılmasını beklediklerini söyledi.
Türkiye’de çalışanlar; çarşıda, pazarda, marketlerde ve alışverişin yapıldığı tüm noktalarda enflasyonu ağır şekilde yaşamakta olduğuna dikkat çeken İştar, “TÜİK Aralık ayında bir önceki aya göre enflasyonun %0,40 düştüğünü, bir önce ki, yılın Aralık ayına göre ise %20,30 arttığını açıkladığını ifade etti.

Haberin devamı için tıklayın;

 

Kaynak: İsmail AKIN / Antalya/Sözcü