Çakır, başkan ilan etti

Çakır, başkan ilan etti
3 Ocak 2018 17:40

Çankaya Belediye Meclis Başkanı Emre Çakır, CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından iptal edilen CHP Çankaya Kadın Kolları seçiminin kazananı Aslı Yurdürün’ü başkan ilan etti.

 

 

 

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’nın 11. Olağan Kongresi’nin ardından adı imar skandalları ile gündeme gelen Selçuk Dereli’nin aday olmadığı seçimde Devrim Bora Özüdoğru 245 oy alarak yeni başkan seçilmişti. İlçe başkanlığı seçiminin ardından CHP Çankaya’da sıra Kadın Kolları başkanlığı seçimine geldi. CHP Çankaya Kadın Kolları Başkanı Sevim Deniz’in aday olmadığı 11. Olağan Kongre’de Aslı Yurdürün, Selda Oran ve Ayfer Gültekin başkanlık için yarıştı. 24 Aralık Pazar günü Çankaya Belediyesi’ne ait Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda gerçekleştirilen seçimde bin 163 kadın sandık başına gitti.

 

KAYYUM ATANDI

 

Aynı zamanda İsmet İnönü’nün de torunu olan CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan’ın Divan Başkanlığı yaptığı seçimde atılan oyların 560’ını alan Aslı Yurdürün, yeni başkan oldu. Seçimi Yurdürün’ün kazanmasının ardından Ayfer Gültekin yaptığı konuşmada seçimi tanımadığını belirterek itiraz etti. Gültekin’in itirazını değerlendiren CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı seçimi iptal etti. Ankara İl Kadın Kolları, CHP Çankaya İlçe Kadın Kolları seçiminin tekrar yapılması için kayyum atadı.

 

MYK’YA İTİRAZ

 

Alınan kararın ardından seçimin galibi Aslı Yurdürün ve arkadaşları skandal kararı CHP Genel Merkezi’ne taşıdı. MYK’ya dilekçe veren CHP’li kadınlar, Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın aldığı karara itiraz ederek seçimin kabul edilmesini ve Yurdürün’ün başkan ilan edilmesini istedi. CHP MYK’sında görüşülecek olan seçimle ilgili ne karar verileceği merak konusu olmuştu.

 

“DİVAN’A MİKROFON ATTI” İDDİASI

 

CHP Çankaya Kadın Kolları Başkanı Sevim Deniz, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na gönderdiği yazıda ise, “Kongre sonucunu açıklayan Divan Başkanı’nın, adayları Divan’a davet etmesinin ardından söz alan Ayfer Gültekin, yapılan ve sonuçlanan seçimi tanımadığını ve kendi önerisi ile seçilen Divan Başkanı’nın başkanlığını kabul etmediğini ve kınadığını dile getirmiş, konuşmasının sonunda mikrofonu Divan’a atarak kürsüden ayrılmıştır” açıklamalarına yer verdi.

 

YENİ SEÇİM 13 OCAK’TA YAPILACAK

 

Öte yandan CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’ndan iptal edilen seçimle ilgili açıklama geldi. Açıklamada, “24 Aralık Pazar günü Vedat Dalokay Kokteyl Salonunda yapılan ve Ankara Milletvekilimiz Gülsün Bilgehan’ın Divan Başkanı olduğu, Ayfer Gültekin, Selda Oran ve Aslı Yurdurün’ün Başkan adayı olarak seçime katıldığı Çankaya İlçe Kadın Kolu kongremiz yapılan itirazlar sonucu Ankara İl Kadın Kolu Başkanlığımız tarafından iptal edilmiştir. Kongrenin İptal edilmesinin ardından İl Kadın Kolu Başkanlığımız tarafından Ayşegül Varol Başkanlığında Çiğdem Sakaoğlu, Hülya Arslan, Leyla Kaya ve Şehzade Şen’den oluşan Kayyum atanmıştır. İl Kadın Kolu Başkanlığı ile yapılan koordine sonucu 13 Ocak 2018 Cumartesi günü Saat 11.00’de Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecektir” ifadelerine yer verildi.

 

İLGİNÇ PAYLAŞIM

 

ÇAKIR-2

 

Tüm bu gelişmelerin ardından Aslı Yurdürün, Çankaya Belediyesi Meclis Başkanı Emre Çakır’ı ziyaret etti. Çakır’ın ziyaretle ilgili, ” Kadın Kolları İlçe Başkanımız Aslı Yurdürün ziyaretimize geldi. Aslı Hanım ve Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte süreci değerlendirdik.. Nazik ziyareti için kendisine teşekkür ederim..” açıklamasında bulunması dikkat çekti.

 

 

Kaynak: 312 Haber