Çağdaş ilçe Çankaya’da CHP ön seçimden neden korkuyor?

Çağdaş ilçe Çankaya’da CHP ön seçimden neden korkuyor?
14 Kasım 2018 08:15

Yerel seçimler yaklaşırken tüm partiler adaylarını kendi yöntemleriyle belirlemeye devam ediyor.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Çankaya ilçede yaşayan nüfusun büyük çoğunluğu Atatürk ilke ve devrimlerini yürekten benimsemiş çağdaş, demokrat bir yapıya sahip.

 

CHP de Çankaya ilçede yıllardır iktidarını sürdürüyor. Son iki seçimde CHP’nin oyları periyodik olarak Çankaya’da düşüş eğilimi gösteriyor.

 

CHP Çankaya ilçede yüzde 50’nin üzerine oy almasına rağmen önümüzdeki dönem yapılacak yerel seçimlere belediye başkanlığı için adaylık başvuruları altı kişiyle sınırlı kaldı.

 

Önceki dönem Çankaya ilçede CHP için ön seçim yapılacak iddiaları bile aday sayısının 29 olmasını sağlamıştı.

 

Ancak ön seçim çalışması yapmayan tek aday adayı olan Alper Taşdelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından aday olarak atanmıştı.

 

CHP’nin en fazla üyeye sahip ilçesi Çankaya’ da üyelerin seçkin ve liyakatli isimlerden oluşması CHP’yi tedirgin mi ediyor?

 

CHP Genel Merkezi garanti seçilecek ilçe olması nedeniyle amaçladığı adayın seçilememesinden korkuyor.

 

CHP Mamak ilçede, ilçe örgütü ve on iki aday adayıyla yapılan toplantıda Mamak seçimini daha yüksek oyla sonuçlandırmak ve CHP’yi Mamak’ta iktidar yapmak için ortak deklarasyon yayınlayarak Genel Merkez’e Mamak’ta ön seçim istiyoruz çağrısı yaptı.

 

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener de yaptığı açıklamada Genel Merkez’in aday belirleme yöntemini il örgütüne bırakmasını ve çıkacak sonuçlarla ilgili tüm sorumluluğun kendilerine ait olacağını söyledi.

 

Aynı açıklamayı Yenimahalle ilçe örgütü ve adaylarından da bekliyoruz.

 

Çankaya ilçenin çiçeği burnunda, çalışkan başkanı Fahri Yıldırım’dan, Çankaya’dan aday sayısını artırmak, demokrasiyi içselleştirmek, tabanda heyecan yaratmak için örgütü toplantıya çağırarak tüm aday adaylarının da görüşü alınarak demokrasi adına bir işaret fişeğinin Çankaya’dan fırlatılmasını ve “Ankara Büyükşehir’i almak için Çankaya adayını ön seçimle belirlemek istiyoruz” açıklamasını bekliyoruz.

 

H&H olarak CHP Genel Merkezi’ne vakit varken son çağrımızı yapıyoruz:

 

Sayın Genel Merkez yöneticileri, yerel seçimler tünele girmeden önceki son çıkıştır. Tabanın sesine kulaklarınızı tıkamayın. Ön seçimle ya da eğilim yoklamasıyla örgütün nabzını tutarak belirlenen her aday sizin yanınızda bulunan, atayacağınız her adayın önündedir.

Bunu unutmadan vakit de ilerlemeden cesur olun, bireysel düşünmeden, koltuklarınızı ön planda tutmadan CHP tabanının düşüncelerine kulak verin, örgüte güvenin. Bırakın tüm adaylara örgüt damgasını vursun.