Buz Lazer Epilasyon

Buz Lazer Epilasyon
9 Eylül 2019 15:36

Buz Lazer Epilasyon Nedir?

 

Lazer operasyonları acılı ve sancılı bir süreç olarak süregelmiştir. Son yıllarda geliştirilmiş olan buz lazer operasyonu ise bu acılı ve sancılı süreç olmadan, son derece başarılı sonuçlar alınabilen bir tekniktir. 810 nm dalga boyunda çalışmakta olan buz lazer epilasyon cihazı, kıl köklerini ısıtma metodu ile tahrip ederken, cildi koruyucu bir etkiye sahiptir.

 

Buz Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?

 

Diğer lazerlere nazaran çok kısa zamanda ve acısız olarak gerçekleştirilen buz lazer yöntemi, diyot lazer yönteminin buzlu versiyonu olarak tanımlanabilir. Farklı lazer yöntemleri 2,5 – 3 saat sürebilirken buz lazer yöntemi yarım saat içerisinde kıl probleminize çözüm olacaktır.

Buz lazer işlemi ilk önce vücudunuzda, lazer uygulamanın yapılacağı bölgeye buzlu özel jelin sürülmesi ile başlamaktadır. Jel sürüldükten sonra ütüleme yöntemi ile lazer uygulanır. Batık olan bölgelerde çok az bir acı hissi olabilmekte ancak genel olarak hiç acı hissi duyulmamaktadır.

 

Buz Lazer Epilasyon Kaç Seans Uygulanır?

 

Kişinin ten rengi ve kıl kökü yapısına göre bu süreç değişiklik göstermektedir. Genel müşteri portföyüne bakıldığında, 6 seans sonunda kıllardan kalıcı olarak kurtulmak mümkün görünmektedir. Her seans 30 dakika civarında sürmekte ve seanslar yaz, kış fark etmeksizin uygulanabilmektedir.

 

Buz Lazer Epilasyon Tercih Etme Nedenleri

 

Buz lazer işlemini ilk ortaya koyan firma Soprano Ice firmasıdır. Bahsi geçen firmanın buz lazer makinaları profesyonel düzeyde sıkça tercih edilmektedir.

Diğer lazer yöntemlerine göre acısız olması pek çok müşterinin ilk tercih sebebi olmasının nedenleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Acısız uygulamanın yanı sıra çok kısa süreler içerisinde seansın bitmesi, müşterinin lazer epilasyon için ayırdığı vaktin azalması dolayısı ile kendisine ve farklı işlere ek zaman yaratabilmesine olanak tanımaktadır.

Piyasada pek çok buz lazer yaptığını söyleyen firmalar mevcuttur. Bu firmalardan pek çoğu, buz lazer değil buz başlıklı lazer işlemi gerçekleştirmektedir. Buz başlıklı lazer, buz lazer gibi acısız değil aksine son derece acı veren ve uzun süren bir lazer epilasyon yöntemidir. Bu firmaların kullandığı yöntemlerden sonuç almak çok uzun veya hiçbir zaman gerçekleşemeyebilmektedir.

Buz lazer fiyatları bölgelere göre değişiklikler göstermektedir, kampanyalı dönemlerde oldukça uygun fiyatlardan buz lazer uygulaması yaptırmak mümkündür.

 

Buz Lazer Epilasyon İnce Tüyleri Görür Mü?

 

Buz lazer ince lazerleri görmek üzere tasarlanmış cihazlar kullanılarak gerçekleştirilen işlemlerdir. Bu anlamda yüz gibi ince tüylerin olduğu bölgelere rahatlıkla uygulanabilmektedir. İnce tüylerinizden çok daha kısa sürelerde kurtulmanız buz lazer epilasyon ile mümkün kılınmaktadır.

Buz lazer çok ince tüyleri görme özelliği ile son zamanlarda ön plana çıkan ve gün geçtikçe özellikle kadınların bir numaralı tercihi olmuş durumdadır.

Kıllarınızın bitme süreci kılın yoğunluğu ve yapısına göre değişmektedir, birkaç seans içerisinde dökülme ve azalmaları fark edebilirsiniz. 6 ay gibi bir süre zarfında pek çok müşterinin tamamı ile kıllarından kurtulduğu gözlemlenmiştir.

 

Buz Lazer Epilasyon Batıkları Düzeltir Mi?

 

Buz lazer en ince kullardan, deri altında kalmış kıllara kadar her türlü kıl yapısının epilasyonu için uygun bir yöntemdir. Bu anlamda batık sorunu olan bireyler için tercih sebebi olmakta olan buz lazer epilasyonu yöntemini bizler de tüm kullanıcılarımıza şiddetle önermekteyiz.

 

Buz Lazer Epilasyon Nerede Yapılmalı?

 

Güzellik salonları ve kliniklerde yapılan buz lazer operasyonları, uzman bir doktor ekibinin hazır bulunduğu kliniklerde daha sağlıklı sonuçlar verebilmektedir. Bu anlamda kişiler, klinik gözetim altında yaptıracakları buz lazer epilasyon tekniği ile gönül rahatlığıyla seanslarını tamamlayabilmektedirler.

Lazer işleminden sonra bir sonraki seans öncesine kadar alınmamalıdır.

 

Kaynak: Cahit Vural https://www.cahitvural.com/buz-lazer-epilasyon