‘Büyükerşen Bayrampaşa’da görevlendirilmiş, en kalabalık ekip Yavaş’ınki’

‘Büyükerşen Bayrampaşa’da görevlendirilmiş, en kalabalık ekip Yavaş’ınki’
23 Mayıs 2019 09:05

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, CHP tarafından yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu’nun dünkü tanıtım toplantısından izlenimlerini aktardı.

 

 

“Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,Bayrampaşa’da görevlendirilmiş. Bayrampaşa belediye başkan adayı Remzi Albayrak, hoca otele gelir gelmez kendisini çekip Bayrampaşa’ya seçim çalışmasına götürdü. En heyecanlı kesim milletvekilleriydi. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu programa hâkimdi. Kampanya direktörü ve siyasi danışmanı Necati Özkan salonun bir köşesinde İmamoğlu’nu dikkatle izlerken, biz de kendisine gazeteci Berkant Gültekin’e verdiği demeç üzerinde sorular yönelttik. ’Haksızlığı anlatacağız ama kenti unutmayacağız’ dedi.

10 sene önce kurulan ‘Temiz Seçim Platformu’ Başkanı Yaşar Okuyan en önde oturanlardandı. Okuyan,TV’deki konuşmalarından daha yumuşak… Tarafların ’gerginlik politikası’ndan uzak durmalarını istiyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir barolarından şu ana kadar 40 bine yakın avukat ‘gönüllü’ yazılmış, 23 Haziran’da sandık başlarında görev yapmak üzere…

Otelden herkes milletvekilleri ile görev yerlerine giderken Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın en kalabalık ekip olduğu görüldü.”

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/2019-yilinda-siyasette-koken-tartismasi-41222732

 

Fotoğraf: © AP Photo / Lefteris Pitarakis