Büyük bütçe ayrılarak yeni yapıldı ama birçok eksiği var!

Büyük bütçe ayrılarak yeni yapıldı ama birçok eksiği var!
24 Ocak 2018 18:17

CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent ÖZ, Yeni açılan Devlet Hastanesinin ve Çanakkale İlçelerindeki hastanelerin eksikleri ileilgili yazılı olarak cevaplandırması için Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN’a soru önergesi verdi.

 
YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDEKİ YATAK KAPASİTESİ YETERSİZ!!!
CHP’li ÖZ; yeni açılan devlet hastanesinde yoğun bakım ünitesinin yetersiz olduğunu ve bu konuyla alakalı gereken çalışmanın başlatılıp başlatılmadığını sordu.
ÇOCUK YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ AÇILACAK MI?
Çanakkale Halkının mağdurolduğunu, bu yüzden eksikliklerin peşini bırakmayacağını belirten ÖZ, özellikle Çocuk Yoğun bakım ünitesinin olmayışını, Çocuk Kardiyoloji ve Çocuk Nöroloji branşlarında doktor olmadığı için vatandaşlarımızın civar illere gitmek zorunda kaldığını, bu durumun maddi ve manevi yönden mağduriyet yaşattığını, dile getirirken, yeni yapılan hastanenin amacının bu sıkıntıları ortadan kaldırması gerektiğini ve bu eksikliklerin biran önce tamamlanması için gereken çalışmanın ivedilikle yapılmasının altını çizdi.
HANGİ BRANŞTA UZMAN DOKTOR YOK?
Sorularında mevcut duruma da değinen CHP’li ÖZ Çanakkale ve İlçelerindeki hastanelerde hangi branşlarda doktor eksik olduğunu, hastanelerdeki yatak kapasitesini ve eski hastanenin bundan sonraki süreçte hangi amaçla kullanılacağını da sordu.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent ÖZ, Çanakkaleli hemşehrilerimizin sesi olarak Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN’a şu soruları yöneltti:
1- Çanakkale İl ve İlçelerinde hangi branşta doktor mevcuttur. Hangi branşlarda eksik vardır?

2- Çanakkale İl ve İlçelerindeki hastanelerde kaç yatak kapasitesi mevcuttur?

3- Çanakkale İl ve İlçelerindeki hastanelerin hangilerinde yoğun bakım üniteleri mevcuttur? Yatak kapasitesi ne kadardır? Mevcut yoğun bakım ünitelerinin yetersiz olması nedeniyle gereken çalışma başlatılmış mıdır?

4- Çanakkale ve İlçelerinde Çocuk Kardiyoloji, Nöroloji branşlarında doktor ve yoğun bakım üniteleri var mıdır? Yoksa bu branşlarda doktor ataması ne zaman yapılacaktır? Çocuk Yoğun bakım ünitesi açılacak mıdır?

5- Çanakkale Eski devlet hastanesi binası bundan sonraki süreçte hangi amaçla kullanılacaktır?