Burun Ucu Düşmesi Nedir?

Burun Ucu Düşmesi Nedir?
11 Şubat 2019 14:24

Burun yapısı ve karakteri mimari yapılarda olduğu gibi bir denge içerisinde olmalıdır. Burun çatısının yapısını yerinde tutan ve destekleyen birtakım önemli anatomik oluşumlar mevcuttur. Binaları tutan kolonlarda herhangi bir eksikliğin olması nasıl problemlere ve çökmelere yol açıyor ise burun yapısında da kıkırdak ve kemik eksiklikleri burun sırtı ve ucunda çökmelere yol açabilmektedir.

 

 

Burun ucu ile burun sırtının birbiri ile ilişkisi, cerrahi planlamada oldukça önemlidir. Düşük bir burun ucu, kemeri daha dikkat çekici hale getirebilir.

 

 

Burun Ucu Düşmesinin Sebepleri Nelerdir?

 

Burun ucunun normal yapısını bozan kazanılmış veya gelişimsel nedenler burun ucu düşüklüğü nedeni olabilmektedir.

 

Burun ucu düşüklüğü şunlara bağlı olabilir:

 

  • Burun ameliyatları sırasında gereksiz ve fazla kıkırdak ve kemik çıkarılması
  • Darbe ve travmalar nedeniyle burun kıkırdak ve kemik yapısında oluşan bozukluklar
  • Ameliyat esnasında kullanılan dikişlerin travmalara bağlı olarak açılması
  • Burun ucu kıkırdakların ince ve zayıf yapıda olması
  • Kalın burun derisi ve deri altı yumuşak doku fazlalığının zayıf burun ucu kıkırdaklarına bası yapması
  • Burun ucu kıkırdakları arasında bulunan 30 derecelik açının artması

 

Burun ucu düşüklüğü sorunu bayan ve erkeklerde farklılıklar gösterebilmektedir. Burun ucu ve dudaklar arasındaki açı kadınlarda maksimum 110 derece olurken, erkeklerde ise 100 derece civarındadır. Bu açının altında yer alan ölçüler ise düşük burun olarak değerlendirilebilmektedir.

 

Rinoplasti ameliyatı sonrası erken dönemde ödemler nedeniyle burun ucundaki kalkıklık bir süre sonra ödemlerin azalmasıyla birlikte planlanan yerine iner. Dolayısıyla bu süreç burun ucu düşmesi değil, ameliyat sonrasında beklenilen bir durumdur.

 

Ancak ameliyat öncesinde yapılan yanlış planlamalar ve ameliyat esnasında fazlaca çıkarılan kemik ve kıkırdak doku burun ucu ve sırtında çökmelere neden olmaktadır. Bu çökmeler ilk zamanlar ödem nedeni ile belli olmasa da 6 ay 1 yıl gibi bir süre sonra ödemler ineceğinden burun ucunda ciddi çökmeler meydana gelecektir.

 

Burun ucu düşmesi ve ameliyatı ile ilgili detaylı bilgi için:

 

Kaynak: https://bekiratik.com/