Burun eti neden büyür

Burun eti neden büyür
4 Aralık 2018 21:41

Sağlık sorunları genel olarak insanların hayat kalitesini düşüren etmenlerin en önemlisi oluyor. Bu tarz sağlık sorunları arasında ise en sık yaşanan burun etindeki büyüme. Burun eti büyümesi düzgün bir nefes almayı engelleyen ve kişilerin hayatını bir kabusa çeviren ciddi bir hastalık.

 

 

 

 

Özellikle burnumuzun koku almak, havayı arındırmak gibi saymakla bitmeyecek işlevleri düşünüldüğü zaman burun etindeki sorun çok daha ciddi bir hal alıyor. Biz de bu yazımızda burun eti neden büyür ve burun eti büyümesinin çözümü nedir? gibi sorulara yanıt aradık.

 

Burun Eti Büyümesine Neler Neden Olur?

Sağlıklı bir burnun her iki yanında bulunan kısımlara konka yani burun eti adı verilir ve toplam da altı tane konka bölgesi vardır. Bu bölgeler doğrudan ya da dolaylı nedenlerden ötürü büyüme gösterebilir.

 

Burun etindeki büyümenin başlıca nedenleri arasında, sinüzit, burun iltihapları, burun kemiği eğriliği gibi nedenler ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle kış aylarında artan sinüzit problemi çoğunlukla burundaki konkaların şişmesi ile sonuçlanıyor.

 

Konkanın büyümesinde bir diğer önemli neden ise burun eğriliği oluyor. Eğriliğin ters yönünde olan konka solunum dengesini koruyabilmek için burun eti genişliyor bu da daha fazla solunum sorununa neden oluyor.

 

Burun Etinden Nasıl Kurtulunur?

Burun eti sorununun en etkili ve kesin çözümü burun eti ameliyatı oluyor. Burun eti ameliyatı, kısa sürede sonuç veren etkili bir yöntem. Lokal ya da genel anestezi ile yapılan ameliyat ortalama olarak 20-25 dakikada sonuç veriyor. Ancak burundaki kırıklığı ya da sinüzite müdahale olacaksa ameliyat süresi daha da uzayabilir.

 

Bununla birlikte konka ameliyatı sonrası dönemde diğer burun estetiği ameliyatlarına kıyasla daha kolay bir şekilde işliyor. Ameliyatın olduğu gün taburcu olabiliyorsunuz. Ardından ise 7 ila 10 gün arasında dinlendikten sonra normal hayatınıza geri dönüş sağlayabilirsiniz. Elbette bu dönemde burunda kuruma gibi birkaç ufak problem ile karşılaşmanız olası. Fakat bu tarz sorunları da doktorunuzun önerdiği kremler ile aşabilmek mümkün.