Burun eti ameliyatıyla nefes darlığı, horlama ve zor nefes alma problemlerinden kurtulun

Burun eti ameliyatıyla nefes darlığı, horlama ve zor nefes alma problemlerinden kurtulun
26 Eylül 2018 15:12

Halk arasında burun eti olarak da bilinen konkalar burun içinde bulunan ve zengin damarlarla çevrili yapılardır. Konkalar burundan alınan havanın akciğerlere giderken ısıtılmasını sağlar. Zamanla konkaların boyutlarında büyüme veya küçülmeler olabilir. Bu büyüme ve küçülmeler rahatsızlıklara yol açıyorsa burun eti ameliyatı ile düzeltilebilir.

 

 

Burun kıkırdağındaki eğrilikler bazen bir taraftaki pasajı tıkarken diğer pasajda genişlemelere neden olur. Konkalar geniş olan tarafta havayı daha iyi regüle edebilmek için genişler ve büyürler. Burun etibüyümesi horlamanefes alırken zorlanmaağzı açık uyuma vb. sorunlara yol açabilir.

 

Bazı alerjik durumlarla konkalar alerjiye bağlı olarak daralıp küçülebilirler.

 

Konka denilen yapılar vücudun savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Bu yüzden sadece konkaları cerrahi müdahale ile çıkarmak genel sorunu çözmeyecektir. Nefes darlığıhorlamazor nefes alma gibi problemlerde altta yatan gerçek nedeni bulup, ortadan kaldırmak en etkili yoldur. Bu nedenler alerji, travma, burun kıkırdağındaki eğrilikler vb. olabilir.

 

Burun eti ameliyatı lokal ya da genel anestezi altında gerçekleşir ve ortalama yarım saat sürer. Burun eti ameliyatı yapılırken burun kıkırdağındaki eğrilikler de düzeltilebilir.

 

Detaylı bilgi için https://bekiratik.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.