Burun Estetiği

Burun Estetiği
6 Nisan 2018 08:35

Burun estetiği özellikle estetik ameliyatlar içerisinde en önemli operasyonların başında gelmektedir.Gerek hekim açısından gerekse hasta açısından kompleks ve zor bir işlem olarak bilinmektedir.Karakteristik bir görünüme etki yapması açısıyla önemli olan bu tarz estetik ameliyatların çok iyi bir şekilde planlanması ve uygulamasının yapılması gerekmektedir. Ayrıca yapılacak olan özellikle Secondary işlemler yani ikincive sonrası burun estetiği ameliyatları gerçek anlamda çok zorlu olabilmektedir. Burun estetiğine bu anlamda hazırlık süreci ve aynı zamanda da yapılacak olan uygulamanın süreci çok önemlidir.Öncelikli olarak fiziksel olarak burunun muayenesi yapılmaktadır.Burada bununla ilgili olarak sorunlar tespit edilir ve aynı zamanda da kişinin üç boyutlu fotoğrafları çekilir.

 

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesinde Yapılması Gerekenler

 

Bundan sonra bu fotoğraflara dayanılarak 3D simülasyon cihazında üç boyutlu bir görünüm hazırlanarak bu görüntü kişinin yeni burnu olarak tasarlanır.Burun estetiği konusunda yapılacak olan müdahalede kesinlikle estetik cerrahı yönlendirmelerini dinlemek gerekmektedir.Çünkü hem yüzün genel şekli bakımından hem de ilk başta burunun şişlik olacağı için bu tarz durumlarda göz önünde bulundurarak estetik cerrahı yönlendirmeleri gerçek anlamda çok önemli olmaktadır.Bir burun ameliyatında en önemli ve en çok endişe edilen konu zaten burun şeklinin nasıl olacağı aşamasındadır.Bu aşamadan da kurtulduktan sonra ameliyata giren hasta, burun ameliyatı sonrasındaki burnunun nasıl olacağını bilerek girmiş olur.

 

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 

Op. Dr. Nuri Soysal’a göre ameliyata hazırlanmak için dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi ameliyattan bir hafta kadar önce sigara ya da alkol gibi iyileşmeyi geciktirici özelliği bulunan ürünlerden uzak durmak ve kan sulandırma özelliği taşıyan ilaçları kullanmamak olacaktır. Eğer düzenli olarak kullanılması gereken ilaçlar bulunuyorsa bu konuda da cerraha gerekli bilgilerin verilmesi ve bu şekilde işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekir.Burun estetiği ameliyatları iki farklı şekilde yapılmaktadır.Biri açık burun ameliyatı diğeri kapalı burun ameliyatı olarak bilinir.Açık burun ameliyatı burun ucuna ters v şeklinde bir kesi yapılarak burnun açılması sonrasında ameliyatın gerçekleştirilmesi işlemidir. Ancak son dönemde özellikle cerrahların da daha fazla tercih ettiği şey kapalı tekniktir. Bu teknikte kesikler burun deliklerinin içerisinden yapılır ve video endoskopik görüntüleme tekniği sayesinde ameliyat içeriden gerçekleştirilir.