Bursa'dan Silivriye gitmek isteyen grup,polis engeline takıldı

Bursa'dan Silivriye gitmek isteyen grup,polis engeline takıldı
5 Ağustos 2013 07:58

Ergenekon Davası’nda karar duruşması öncesi CHP ve bir dizi sivil toplum örgütünün başlattığı kampanya kapsamında Silivri’ye gitmeye çalışan bir gruba, polis ekipleri tarafından otobüsün belge yetersizliğinden dolayı gitmesine izin verilmedi.

Bursa’dan Ergenekon Davası’nın görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne gitmek isteyen CHP’li, İşçi Partili ve TGB’li (Tüm Gençlik Birliği) üyelerinin bineceği otobüslere polis izin vermedi. ‘D2′ belgesi olmasına rağmen taşıyacağı yolcularla sözleşme yapılmamasını gerekçe gösteren Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri otobüs sürücüsünden yolcu listesi istedi. Yasalar gereği, taşınacak yolcuların isim listesinin bulunması gerektiğini belirten polis ekipleri Şehreküstü’nde bekleyen kalabalığı Silivri’ye götürmek için gelen otobüsün hareket etmesine izin vermedi. CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ve eylemciler, otobüsün önüne geçerek geri gitmesine izin vermedi. Eylemcilerin, polisten otobüslere yasak konulmasını kapsayan mahkeme kararını sorması dikkat çekti.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, “Silivri’de gerçekten Türkiye’de hukuksuzluğun nasıl yaşadığının en önemli göstergesini göreceğiz, ama Bursa’da insanların Silivri’ye gitmesi engellenmek isteniyor. Ne olursa olsun vatandaşlarımız Silivri’ye gidecekler” dedi. Eylemcilerin caddeyi trafiğe kapatmasının ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri ile çok sayıda polis cadde girişinde güvenlik tedbiri aldı. Bursa’dan Silivri’ye gitmelerine izin verilmeyen grup, Fomara Caddesinden Heykele doğru yürüyüşe geçti. Kalabalığın yürüyüşü devam ederken polis ekipleri müdahale etmeden eylemi takip ediyor.