Bursa ve Adana’da patlayıcı yüklü kamyon alarmı

Bursa ve Adana’da patlayıcı yüklü kamyon alarmı
29 Ekim 2014 10:26

Bursa ve Adana’da polis, Şırnak’ta kaçırılan 400 kilo patlayıcı yüklü kamyonun bulunması için çalışma başlattı.

 

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin 400 kilo amonyum nitrat kaçırılmasıyla ilgili olarak Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nce 81 ilin Emniyet Müdürlüklerine gönderilen yazıyla, olayla ilgili olabileceği iddiasıyla aranan bir TIR, bu sabah Bursa girişinde durduruldu. Boş olduğu tespit edilen TIR, serbest bırakıldı.

 

Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne bağlı Aksu Köyü’nde, 27 Ekim’de özel bir kömür ocağına ait patlayıcı olarak kullanılan yaklaşık 400 kilo amonyum nitrat yüklü kamyon, PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı. Araç daha sonra boş bir halde bulunurken, başka bir kamyona yüklenen amonyum nitrata ise ulaşılamadı.

 

Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı istihbarat çalışması sonucu olaya karışmış olabileceği iddiasıyla görüldüğü zaman durdurulması için tüm il emniyet müdürlüklerine gönderdiği TIR, bu sabah Ankara Yolunda Bursa’ya girerken, plaka belirleyen mobese tarafından tespit edildi.

 

155 Haber Merkezinin yönlendirilmesi sonucu durdurulan aracın sürücüsü S.K., bu sabah Eskişehir’den aldığı içersinde ne olduğunubilmediği bir yükü Bozöyük’e bıraktığını, boş olan aracını ise yırtılan brandasını diktirmek için Bursa’da Küçük Sanayiye götürmek istediğini söyledi. S.K., bir süre önce İzmir girişinde polisler tarafından durdurulan aracında özel olarak eğitilen köpekler tarafından arama yapıldığını ve hiç bir şey bulunmadığını sözlerine ekledi.

 

Polisler yol kenarına park edilen ve çevresine şerit çekerek önlem aldığı TIR’ı, daha sonra Yunuseli Mevkii’nde boş bir araziye çekip, branda ile kapalı dorsesinde arama yaptı. Aramalar sonunda hiç bir patlayıcıya rastlanmayan TIR, gerekli incelemelerin yapılmasının ardından iki saat sonra serbest bırakıldı.

 

ADANA’DA DA ARAMA

 

Genelkurmay Başkanlığı’nın PKK’lı teröristlerin Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne bağlı Aksu Köyü’nde özel bir kömür ocağına ait yaklaşık 400 kilo amonyum nitrat yüklü kamyonu kaçırıldığını açıklaması üzerine alarma geçen Adana’daki polis ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarını kontrol altında tutuyor.

 

PKK’lı teröristler, geçen 27 Ekim’de Şırnak’ın Silopi İlçesi’ne bağlı Aksu Köyü’nde özel bir kömür ocağına amonyum nitrat taşıyan kamyonu kaçırdı. PKK yandaşları, bomba yapımında kullanılan amonyum nitratı alıp araç ve sürücüsünü serbest bıraktı. Genelkurmay Başkanlığı’nın olayı internet sitesinden duyurmasının ardından Adana’daki polis ekipleri alarma geçti. Şehrin, doğu girişlerinde kontrol noktaları oluşturan Özel Hareket ve Terörle Mücadele ekipleri, amonyum nitratın Adana’ya getirilme ihtimali üzerine şüpheli araçları durdurup didik didik arıyor. Şüpheli görülenlerin kimlik kontrolü yapılırken otobüs ve minibüslerin bagajları da kontrol edildi.

 

Yetkililer, araç bulununcaya kadar önlemleri sürdüreceklerini bildirdi.