Bursa Belediyesi’nin borcu dudak uçuklatıyor

Bursa Belediyesi’nin borcu dudak uçuklatıyor
7 Aralık 2017 21:40

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın dikkat çeken açıklamaları…

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle istifa eden Recep Altepe’nin yerine getirilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile ilgili, Bursa’nın yerel Yeni Dönem gazetesinde dikkat çeken ifadeler kaleme alındı.

 

Yüksel Baysal’ın Bursa’da yaşananlara ilişkin yazdığı yazıda, belediyenin borcu gündeme getirildi. “Alinur Başkan’ın söylediklerini madde madde özetlemeye çalışayım” diyen Yüksel Baysal, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın şunları söylediğini aktardı:

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ekonomik anlamda çok zor durumda. 4- 4.5 milyar lira borç var. 2032 yılına kadar borçlanmış durumdayız. Bu borcun yüzde 60’lık kısmı 2018, 2019 ve 2020 yıllarında ödenmek zorunda… Tablo o kadar kötü ki bu üç yıl gelirler, genel giderleri ve kredileri karşılamaya yetmiyor! Yatırımlara ayrılacak tek kuruş kalmıyor. Kredi bile alamıyoruz!

 

(…)

Alinur Aktaş, Bursa’daki bütün duyarlı insanların farkında olduğu sorunlara parmak bastı. Yaranın üzerine tuz ekilen yerleri saptadı. Stadyumun yapıldığı bölgede iki hastane, beş otel ve yükselen gökdelenleri kastederek, “Buranın geleceğini hayal bile edemiyorum. Felaket bir durum” dedi.

 

Zarar etmesi muhtemel teleferik projelerinin iptal edildiğini, ilçe belediyelerinin bol keseden sattığı S plaka satışının durdurulduğunu söyledi ve ekledi, “Fantezi projeler olmaz!”

 

Sonra somut rakam verdi:

 

“Su kuşu denilen deniz uçağı 10 ayda 18 milyon zarar etti. Biz suda indirim yaptık 10-12 milyon kaybımız olacak. Uçakları satacağız. Birini de İstanbul-Bursa-Kocaeli sahillerini gözlemek için kiraya vereceğiz.”

 

Başkan Alinur Aktaş, “Belediye her şeyi yapmaz, iş bilenin kılıç kuşananın” diyerek durdurulan diğer projeleri de sıraladı.

 

Mustafakemalpaşa’daki 13 milyonluk Kule Restoran yatırımı…

 

Orhangazi Zeytin İşleme Tesisi…

 

Gölet ve baraj inşaatlarına ilişkin yatırımlar da Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na devredilecek.

 

Ayrıca 56-57 BURFAŞ işletmesinin önemli bir kısmı da özelleştirilecek veya kapatılacak.

 

Alinur Aktaş, “Koca İstanbul’da belediyenin 26 sosyal tesisi var, bizim 57! Üstelik halka dokunmayan işler yapılıyor orada!.. Zarar 43 milyon…”

 

(…)

Görünen o ki Başkan Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldığı talimatla da “Bursa bağrına saplanmış hançer!” diye tanımladığı TOKİ-Doğanbey’e ilişkin olarak, Ulucamii’ni ve Kapalı Çarşı’yı gölgeleyen” bu binaların tırpanlanması için teknik ve mali olarak ne yapılabilir araştırması yaptırıyor.

 

Odatv.com