Burhan Kuzu: ‘Yurtta sulh cihanda sulh’un anlamı yok

Burhan Kuzu: ‘Yurtta sulh cihanda sulh’un anlamı yok
16 Aralık 2017 13:10

AKP’li Burhan Kuzu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü için, “Çok güzel söz, al duvara as dua et ama bir anlamı yok” dedi.

 

 

AKP MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünün güzel olduğunu ama anlamı olmadığını söyledi. “Çok güzel söz, al duvara as dua et ama bir anlamı yok” diyen Kuzu, “Komşunda yangın var, PKK üstüne geliyor bu sözün ne anlamı var” şeklinde konuştu. Kuzu şunları söyledi:

 

 

“Türkiye dış politikada artık Atatürk’ün ‘Yurtt sulh cihanda suh’ sözünü bir şiar olarak kabul eder, doğru bulur. Ama bunu sadece bir söz olarak asarsın seyredersin, ‘güzel söz’ dersin, dua niyetine ‘amin’ dersin ama ‘yurtt sulh olsun cihanda sulh olsun’ da dersin. Ama bir anlamı yok. ‘Dünya sulh’ diyorsun… Nasıl olacak dünyada sulh. Komşunda yangın çıkmış biraz sonra seni saracak. Bu bir sözdür, temennidir, güzel bir şeydir ama hadi buyur gel sulh sağla. PKK, PYD, DEAŞ, ABD saldırıyor. Ben ne diyeceğim, ‘Yurtta sulh… ‘ Adam geliyor senin üzerine ne yapacaksın. Bu sözün bir anlamı yok. Söz çok doğru ama pratikte bir anlamı yok”

 

 

Burhan Kuzu: Gezi olaylarını üçüncü havalimanını kıskanan Almanlar yaptı

 

 

Kuzu, ABD’de devam eden Hakan Atilla davasıyla ilgili soruya verdiği yanıtta Türkiye’ye yönelik dış güçlerin ajanlarının faaliyetleri olduğunu belirterek, “Gezi sonuç alamadı, 17-25 sonuç alamadı, 15 Temmuz sonuç alamadı şimdi bu dava var. TIR davasında ne yaptılar? Türkiye’yi uluslararası ceza mahkemesine götürmeye çalışıyorlar” dedi.

 

 

Kuzu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardında ABD ve Almanya’nın bulunduğunu öne sürerek, “Gezi’yi tamamen planlayan Almanlardır. Onu başaramadılar sonra 17-25 Aralık’a girdiler. Sanırım bizim büyük yatırımlarla sorunları var. Bu biraz garip gibi geliyor ama o kadar basit değil” dedi.

Almanya ve Hollanda’da havacılığın zayıfladığını ve üçüncü havalimanının yapılmasıyla bu iki ülkenin de biteceğini ileri süren Kuzu, “Eskiden beri Almanlar Türklere karşı hep ikili oynamıştır” dedi.