Burası Batman devlete meydan okudular!

Burası Batman devlete meydan okudular!
14 Ağustos 2013 12:22

Batman’da, PKK’nın kanlı eylemlere başladığı 15 Ağustos 1984’ün yıldönümü, BDP tarafından müzik şöleni ve havai fişeklerle kutlandı.

 

Kültür Mahallesi kadınlar parkındaki kutlamalarda 300 havai fişek atılırken, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata,” Buradan sürecin mimarı İmralı Cezaevinde hala dört duvar arasında olan Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’a bin selam diyoruz” dedi.

Kültür Mahallesindeki kutlama alanın çevresindeki apartmanların çatısına çıkan BDP’liler, 300 havai fişeği peş peşe patlattı. Kutlama alanına, PKK flamaları ve Öcalan ile çatışmalarda öldürülen PKK’lı örgüt üyelerinin fotoğrafları asıldı. Kutlamalara sanatçılar da katılırken, Kürtçe ve Türkçe şarkılara alandakilerde halay çekerek eşlik etti.
Daha sonra konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, çözüm sürecinin birinci aşamasından nasıl ikinci aşamasına geçildiyse, şimde üçüncü aşamasına geçilmesi için halkın her dönemkinden daha güçlü, daha örgütlü ve daha birlik içinde süreci örgütlemesi gerektiğini söyledi. Bunun için bekleyen ve izleyen bir pozisyonda değil, müdahil olma zamanı olduğunu söyleyen BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, şöyle konuştu; “Sürecin ezileni, yok sayılanı mücadelecisi olarak bizler bugün müdahil konumundayız. Her dönemden daha fazla ne söylendiğine, ne savunulduğuna dikkat edilmesi gerekiyor. En büyük tehlike insanların dilinde olduğunu unutmamız gerekiyor. O yüzden ne savunulduğuna, ne söylediğine, neyin dile getirildiğine çok dikkat etmek gerekiyor. Barış için en büyük araç oluşacak komisyonlardır. Bu komisyonun en önemlisi hakikat ve yüzleşme komisyonudur. Şimdi bu komisyonları eğer ülkeyi yönetenler kurmuyorsa, bizler sesimizi yükseltmeyecek miyiz Elimizdeki tek araç sözümüdür, andımızdır ve özgürlüğe olan sevdamızdır. O zaman sözümüzü söyleme zamanı değil midir Şimdi sesimizi duyurma zamanıdır, bu süreç bize rağmen işlemeyecek. Bu süreç bizimle işleyecek. Hükümet zorda kaldığında bizim verdiğimiz güçle zorlamamızla ilerleyecek. Bu süreç siyaseten zorda kaldığımızda sizin verdiğiniz güçle ilerleyecek. Yani asıl sürecin mimarı sizlersiniz. Buradan hep beraber evet ve hayırlarımızı duyuralım. Bu halk yıllardır bunları söyledi. Buradan bir yıldır bütün dünya halkları için ezilen dünya halklarına ve egemenlere bir halkın devrimi nasıl gerçekleştirileceğini ortaya koyan Rojava halkına bin selam diyoruz. Buradan bu halkın özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren tüm evlatlarımız için bu uğurda ölüme yürüyen tüm evlatlarımıza bir selam diyoruz. Sürecin başından beri katılarak inanarak emek harcayarak 8 ayına giren bu süreçte en büyük fedakarlık sahibi olan halkımıza bin selam diyoruz. Buradan sürecin mimarı İmralı cezaevinde hala dört duvar arasında olan Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’a bin selam diyoruz.”
Gece yarısına kadar süren kutlamalar, olaysız sona erdi.