Okmeydanı cinayetini DHKP-C üstlendi

Okmeydanı cinayetini DHKP-C üstlendi
13 Mart 2014 19:41

Kasımpaşa, Kulaksız’da, Burakcan Karamanoğlu’nun hayatını kaybettiği 2 kişinin de yaralandığı olayla ilgili başlatılan soruşturmada, polisin tespitlerine göre olayda 2 tabanca kullanıldı.

 

Polisin iddiasına göre; DHKP-C’li bir grup Berkin Elvan’ın cenazesinden ayrıldıktan sonra polisle çatışarak olayın yaşandığı semte geldi ve kendilerine müdahale eden mahalle gençlerinin üzerine direkt ateş açtı. Polis, saldırıyı düzenleyen grubun yıllardır olayın yaşandığı muhafazakar vatandaşların yaşadığı bölgeye girerek olay çıkarmadıklarını, böyle bir olayın bölgede ilk kez yaşandığını belirtti.

 

Polisin iddiasına göre olay şöyle gelişti: Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından DHKP-C’lilerin yoğunlukta olduğu bir grup polisle çatışarak Feriköy bölgesine çekildi. Burada önce sağ görüşlü bir grupla daha sonra da polisle çatışmaya devam eden grup, Örnektepe Köprüsü’nden geçerek Kulaksız bölgesine geçti. Burada bazı araçlara ve işyerlerini tahrip etmeye başladı. Mahalle gençleri çevreye zarar veren kişilere müdahale etmek için dışarı çıktı. Mahalle gençlerinin müdahalesi nedeniyle sokaktan uzaklaşan grup bir süre sonra daha kalabalık olarak geri döndü. Mahallede bekleyen grubun üzerine peş peşe ateş direkt açıldı. Açılan ateşte Burakcan Karamanoğlu hayatını kaybetti, yanında bulunan 2 kişi de yaralandı. Polisin ulaştığı başka bir dikkat çeken bilgiye göre; sol gruplar daha önce muhafazakar vatandaşların yaşadığı Kulaksız bölgesine inmiyordu. Bu bölgede eylem yapmıyordu. Olay gecesi yıllardır ilk kez bu bölgeye inildi ve eylem yapıldı.

 

DHKP-C ÜSTLENDİ

 

DHKP-C’ye yakın bir internet sitesinde örgüt adına yapılan açıklamada saldırı üstlenildi. Açıklamada, “Dün Berkin’ini uğurlayan Cepheliler şehidinin hesabını sormak için sokaklardaydı. Barikatlar yeniden kuruldu. Mobese’nin üstünde bulunan üç kamera kırıldı. Cepheliler tarafından Örnektepe’deki iki seçim bürosu ayrıca Talatpaşa’da bulunan üç katlı AKP Seçim Koordinasyon Bürosu yakılarak tahrip edildi. Seçim Koordinasyon bürosundan geriye sadece binanın iskeleti kaldı. Saldıran akrep aracına taranarak karşılık verildi. Bunun ardından AKP’nin eli sopalı eli satırlı çeteleri halka ve devrimcilere saldırdı. Bu saldırı Cephelilerin inisiyatifiyle püskürtüldü. AKP’nin çeteleri kaçıp polislerin, akrep araçlarının arkasına sığındılar. Bunun ardından AKP’li sivil faşistler silahlanarak devrimcilere saldırdı. Cepheliler bu saldırı karşısında kendilerini ve halkı savunmak için silahlanarak karşılık verdi. Çıkan çatışmada sivil faşistlerden biri öldü ikisi de yaralandı” denildi.