Bunlar neden saklanıyor?

Bunlar neden saklanıyor?
5 Mart 2019 17:30

Evelsi gün gerçekleşen ve Türk kamuoyunu birinci dereceden ilgilendiren bazı olaylar Türk basınında yer almadığı gibi, hükümet de bu konularda bilgi vermiyor.

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 
Kapalı toplum olduk. Irak, Suriye gibi olduk. Arap devletleri gibi olduk.

 
Türk basınında sadece Türkiye’yi ilgilendirmeyen yönleriyle değinilmiş olan olay şu…

 
4 Mart Pazartesi, yani dün ABD ve Rus Dışişleri Bakanları Viyana’da buluştu.

 
Şu konuları görüştükleri basına açıklandı. Görüşme Viyana’da olmuş olduğu için, Viyana’nın başkenti olduğu Avusturya’nın basınından aktarıyorum…

 
1-İki bakan, Rusya ve ABD’nin Suriye’de operasyon yaparken birbirleri ile karşı karşıya gelmemeleri için alınacak önlemleri görüştürler.

 
2-ABD Başkanı Trump Aralık ayında ABD askerlerinin Suriye’den çekileceğini açıklamıştı. Son olarak durum değişti. ABD askerlerinin bir kısmını Kürt savaçıları korumak üzere Suriye’de bırakacak. ABD yönetimi uzmanlarca, askerlerini Suriye’den çektiğinde Kürtler’in Türkiye’nin saldırısına maruz kalacağı konusunda ABD yönetimini uyarmıştı. Bu uyarılar sonuç verdi.

 
4-Bu kapsamda, ABD batı müttefikleri ile birlikte Suriye’de Kürtlerin bulunduğu ancak Esad rejimi tarafından kontrol edilemeyen bölgelerinde uluslararası askeri birlikler oluşturulacak.

 
Şimdi, görüldüğü gibi ABD ve Rusya bir konsensüs içersinde, Esad’ın hakim olmadığı bölgelere ABD ve diğer bazı batılı devletlerle askeri birlikler yerleştirecek.

 
Zira, Esad’ın hakim olduğu bölgelere Türkiye zaten giremiyor.

 
Diğer bölgelere de bazı batı devlet askerleri yerleştirilecek.

 
Almanya da bu olaya dahil mi, belli olmuyor haberlerden.

 
Buna şundan vurgu yapıyorum.

 
Almanya’nın da buna dahil olması bu işin tamamen ortak bir irade ile kotarılmış ve oldukça nihai bir noktaya ulaşmış olduğunu gösterir.
Şimdi, soruyorum.

 
Türk ana akım medyasının sahipleri…

 
Siz bu toplantının Türkiye ile ilgili olmayan kısımlarını verirken, tam da Türkiye ile alakalı olan ve Türk vatandaşlarını asıl ilgilendiren bölümleri neden kamuoyundan gizliyorsunuz?

 
Bu tabii tam bir soru değil, cevabı belli zira.

 
Hükümetin halktan gizlenmesini istediği olayları halktan gizliyorsunuz. Bu kadar simple.

 
Ama bu şekilde kendinizi dünyanın en geri kalmış seviyelerine sokuyorsunuz. Ya siz hiç mi bu ülkenin toprağından beslenmediniz azcık? Hiç mi şekillendirmedi sizi Türkiye Cumhuriyeti azcık? Yani Türk basını 2004’lere kadar filan bayağı bir medeni kurumlaşmaya ulaşmıştı.

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar