Bunlar bir karar almışlar

Bunlar bir karar almışlar
16 Eylül 2014 17:30

Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu belli ki bir karar almışlar…

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

Davutoğlu biraz da cinlik yaparak Erdoğan’a demiş ki, (mealen), “Elbette bu hareketin ebedi lideri sizsiniz ama isterseniz kamuoyuna sizin Cumhurbaşkanı olarak tarafsız olduğunuz izlenimi vermeye gayret edelim, sizi yasal olarak sıkıştırmak için bekliyorlar zaten, ellerinden gelse sizi bir kaşık suda boğarlar, gelin ben sizden hep emir alayım ve dediğiniz yapayım ama bunu belli etmeyelim.”

 

 

Davutoğlu’nun bu sözleri söylerken asıl amacı aslında Erdoğan kemendinden kurtulmak ama bunu doğrudan yapamaz, harcanma tehlikesi var. O nedenle bunu böyle tatlı tatlı söylemiştir Erdoğan’a.

 

Erdoğan aslında bu “tatlı ve cin” lafları yememiştir ama onun da şöyle bir çekincesi vardır kendisi için…

 

Dünyaya laik bir modacı ve manken olarak gelmediğine pişman karısı ve para sayma ve saklama uzmanı evlatları ona şöyle demektedir…

 

“Baba ya, yeter artık, çok yoruldun, sarayında dinlen artık, çok düşmanın var zaten, pusuda bekliyorlar, sen tarafsız Cumhurbaşkanı imişsin gibi davran ki, sana olan düşmanlıklar biraz sönsün, fazla aktif olma ki, düşmanların sana alev alev bir nefret duymaya devam etmesin.”

 

Bu uyarı Tayyip E.’nin de aklına yatmaktadır.

 

Çünkü hakikaten de, tarafsız Cumhurbaşkanı olayı Anayasa’da fena halde yazıyor ve ne olur ne olmaz, bir yargıç çıkar mesela, “Bu şu şu yasayı ihlal ediyor” diye dava mava açar, yargıyı da tam ele geçiremedim, ne olur ne olmaz, ben biraz geri planda kalma havasına gireyim, zaten de epey yorugunum ve çok yıprandım.”

 

Tabii bunları kendi içinden düşünse bile yine de hazmedemez, bunu biliyorum ama öte yandan mesela Katar gezisi seyahatinden basına yansıyan fotoğraflarda yorgun, bedbin ve sağlıksız bir halde olduğu görülüyor ve Erdoğan zorlanıyor şu anda yeni sıcak ve korunaksız savaşlara girme konusunda.

 

Bu nedenle AKP Hükümeti’ni çok görünerek yönetme fikrinden ziyade, biraz geride kalarak karıştırmaya devam etme fikri Erdoğan’a sanırım daha yakın şimdi.

 

Ondan dolayı da, Davutoğlu birkaç gündür, “Muhatap benim” diye demeçler verirken, Erdoğan da dün kendisine AKP’nin önümüzdeki seçimde alacağı oy oranına ilişkin soru soran bir gazeteciye, “Bana tuzak soru sorma, ben Cumhurbaşkanıyım, bu tür bir değerlendirme yapmam bulunduğum makama ters olur” dedi.

 

Bu arada, Davutoğlu 2023’e kadar Başbakan olmak gibi bir plana sahip, bu da belli sözlerinden.

 

“Biz geçici Hükümet programı yapmayı düşünmedik, arkadaşlarıma 2023’e kadar geçerli bir parti programı yapmamızın gerekli olduğunu söyledim” dedi geçen gün.

 

Davutoğlu kendini Erdoğan sonrası AKP lideri olarak görüyor.

 

Yavaş yavaş da Erdoğan’dan kopmaya çalışacak.

 

YATIRIM YAPMAYIVER

 

Kuveyt Büyükleçisi, Türk pilotu sokak ortasında döven ataşesinin sınırdışı edilmesi durumunda Kuveytli yatırımcının Türkiye’ye yatırım yapmaktan vazgeçeceği “tehdidini” savurmuş.

 

Adamın tehdit sandığı şeye bakın.

 

Halbuki, yatırım yapmayıverin, hatta bir basın gidin bence.

 

Çünkü…

 

Bir defa Kuveyt Türkiye’ye 3. milyar Dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyor ve ne yatırımı biliyor musunuz?

 

Boğaz’a emlak yatırımı. Boğaz’ı parselleyip, bir güzel göğüne de konacaklar.

 

Bizim, yani, Türk halkının Boğaz’a Kuveytliler emlak yatırımı yapsın diye öldüğümüzü nerden çıkardın ki Büyükelçi Bey?

 

Biz Boğaz’da emlak yatırımı filan istemiyoruz.

 

Boğazın, şehrimizin ruhunu, doğasını, havasını, nefesini, endamını, güzelliğini besleyen bir vaha olarak kalmasını istediğimiz gibi, Arap yatırımcı 55 karısı ve 155 cariyesiyle orayı mesken tutsun, kültürünü oralara çaksın gibi bir arzumuz asla ve kat’a yok.

 

O nedenle yatırım yapmayıverin ve bir zahmet bir basın gidin.

 

Emlak yatırımızın bu memlekete hiçbir iktisadi kalkınma getirisi yok ayrıca da…

 

Hak’katen bilvesile sermayenizi de alın ve çekin gidin.

 

 

 Safile USUL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Eski camlar bardak oldu
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor